EXCLUSIV Victor Ponta va scrie o carte anul viitor. Fostul prim-ministru va vorbi despre noiembrie 2015

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, a fost invitatul din cadrul podcastului „România lui Cristache” de pe canalul de YouTube EVZ Capital. În cadrul podcastului au fost abordate mai multe subiecte de actualitate precum intrarea României în Spațiul Schengen, însă s-a vorbit și despre viața personală a fostului șef al Executivului de la București.

Așadar, Victor Ponta a povestit că acum nu mai lucrează la stat, ci la privat, acolo unde plătește mai puține taxe față de perioada în care era bugetar. De asemenea, el a mai precizat că nu știe câți bani negri există în momentul de față, dar subliniază că, în prezent, această practică nu mai este la fel de des întâlnită.

Pe de altă parte, fostul premier a vorbit și despre țările care investesc în viitor, subliniind că puține fac acest lucru, iar printre ele se numără și Statele Unite ale Americii (SUA).

„Mai există foarte puține țări care investesc în viitor, un exemplu este SUA, Dubai, ei văd ce este cu adevărat profitabil. Cum ar fi sportul, sportul generează foarte mulți bani”, a spus fostul prim-ministru.

Victor Ponta a mai spus pentru EVZ Capital că nu este de acord cu ceea ce se întâmplă acum cu privire la economia la căldură și spune că nu stă la 18 grade Celsius în casă, subliniind că acest aspect a devenit acum laudă.

„Eu din toată viața mea politică am învățat că în nici o țară din Europa de Est, nu le plac liderii politici care dau din gură, cum a fost Traian Băsescu”, a mai spus acesta.

Victor Ponta va scrie o carte

Fostul premier al României i-a mai povestit jurnalistului Ionuț Cristache că se va apuca, în luna ianuarie a anului viitor, să scrie o carte în care va vorbi despre noiembrie 2015.

„Din ianuarie mă apuc de scris o carte, o să scriu despre noiembrie 2015, o să îmi spun și eu versiunea. Atunci s-a întâmplat că deranjam că nu eram și eu o focă, că nu aplaudam cu aplaudă toți europenii.

Nu cred că aș supraviețuit politic dacă nu îmi dădeam demisia, nu cred că mă lăsau în pace. Eu zic că domnul Iohannis a trebuit să ia tot, sunt sigur că îl incomodam, dar trebuia să îmi spună în față”, a mai spus acesta.

Victor Ponta a adăugat că „planul era făcut din timp, toată lumea mă acuza pe mine de faptul că Dragnea tropăia pe acolo. Pe atunci eu eram de vină, că de parcă eu puteam să fac ceva pe acea vreme, când s-a întâmplat tragicul eveniment eu eram în Mexic, însă, la 8 ani de atunci încă nu este nici un pat pentru arși. Anul acesta la comemorare domnul Iohannis juca golf.

Acel eveniment tragic sunt sigur că a fost un accident, am văzut foarte multe rapoarte care dovedeau asta. Acum s-a mai dus din hate, de când am început să postez și eu, să îmi spun punctul de vedere.

Acum s-a mai dus din hate, de când am început să postez și eu, să îmi spun punctul de vedere. Eu am vrut la PSD, dar ei nu mă vor”.