Designerii români au intrat pe porțile occidentului. Însă atât de discretă e această comunitate, încât nici nu a fost catalogată drept ”de lux“ în analizele de piață făcute de presa de business locală (exceptând, poate, cazul firmei I.D. Sarrieri, mediatizată mai ales după ce revista Forbes a inclus un set de lenjerie cu aceasta marcă într-un clasament al celor mai scumpe astfel de articole).

Un designer român căruia i s-a dus vestea printre vedete e Corina Vlădescu (27 de ani), care a pregătit ţinutele de scenă pentru concertul Madonnei din 2009, de la Bucureşti. Victoria Beckham a auzit și ea de România – s-a arătat foarte încântată de pantofii cu tocuri de 31 cm pe care i-a comandat la Mihai Albu. Roisin Murphy a impresionat şi ea la un festival de modă cu o rochie creată de casa de modă autohtonă Rozalb de Mura. Iar Cătălin Botezatu spune că are o relație apropiată cu cântăreaţa-model Kelly Rowland (ex Destiny’s Child), căreia i-a asigurat vestimentaţia la diverse evenimente cu covor roşu.

Anul acesta, alte creații românești au ajuns în lumina reflectoarelor: Terry Hatcher a purtat o creație Aura Cercel la premiile Oscar, Lady Gaga s-a afișat în mai multe ținute semnate Ingrid Vlasov, iar actrița și cântăreața, Jennifer Hudson (foto) i-a cântat "La mulți ani!" președintelui Barack Obama într-o rochie din colecția romancei Maria Lucia Hohan. Artista și-a completat garderoba și cu două perechi de pantaloni scurți, din piele, creați de Maria.

Românca e apreciată și de Sharon Osbourne, soția lui Ozzy Osbourne, dar și de cântăreața Carrie Underwood, care a purtat o rochie de-a ei la American Country Awards. O dovadă clară că vedetele sunt cucerite de creațiile Mariei Lucia Hohan e că ele apar deja cu aceleași rochii la diferite evenimente. De exemplu, Rosario Dawson a purtat același model de rochie cu Nicole Scherzinger, dar în culori diferite. Stacy Keibler, iubita lui George Clooney, și Demi Lovato au avut și ele niște apariții strălucitoare în doua creații asemănătoare ale Mariei Lucia Hohan. De asemenea, Lauren Alaina a purtat aceeași rochie cu care și-a făcut prezenta și Jennifer Hudson, la un eveniment din acest an.

De notorietate este și succesul brandului I.D. Sarrieri. Unul dintre corsetele Iuliei Dobrin a apărut pe coperta revistei "Vogue".