Narcis Neaga a confirmat, în exclusivitate pentru revista Capital, că a fost numit, în cursul zilei de astăzi, de către Consiliul de Administraţie al CNIR, în funcţia de director general. Compania Naţională de Investiţii Rutiere se va ocupa cu tronsoanele de autostradă care sunt în construcţie şi de noile proiecte aflate în licitaţie.
Proiectul de ordonanță a guvernului privind reorganizarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere a fost aprobat în 2016. Până în prezent, Compania Naţională de Investiţii Rutiere nu a funcţionat pentru că proiectul de ordonanţă privind înfiinţarea CNIR nu a permis preluarea de personal din cadrul CNAIR. 
Pentru a putea fi funcţională Compania Naţională de Investiţii Rutiere, Guvernul trebuie să aprobe modificarea proiectului de ordonanţă a CNIR prin care să poată transfera personal din cadrul CNAIR. 

În 2016, în proiectul de ordonanţă privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, era prevăzut că va fi o societate comercială pe acţiuni cu personalitate juridică, de interes strategic naţional, şi va funcţiona sub autoritatea Ministerului Transporturilor, pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară distinctă, cu respectarea legislaţiei în vigoare, şi va asigura serviciul public de dezvoltare a infrastructurii de transport rutiere pentru transportul populaţiei şi a mărfurilor, în condiţii de siguranţă a circulaţiei, timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană şi confort în trafic.

Procurorii DNA au clasat dosarul în care era cercetat Narcis Neaga

La începutul lunii martie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au clasat dosarul privind suspendarea şi rezilierea contractului de consultanţă pe autostrada Orăştie-Sibiu, lot 3. În prezent, conform informaţiilor Capital, procurorii DNA instrumentează numai dosarul privind construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu.

Revista Capital a intrat în posesia unui document care dispune clasarea dosarului privind suspendarea şi rezilierea contractului de consultanţă pe autostrada Orăştie-Sibiu, lot 3, dosar în care era cercetat Narcis Neaga, fost director al CNADNR, Renata Bendeac, Mihai Horia Niculae, Cristina Rentea, Ramona Gabriela Dima şi Nicoleta Davidescu.
Mai mult, procurorii DNA au dispus ridicarea sechestrului instituit asupra unui imobil deţinut de Narcis Neaga şi restituirea cauţiunii stabilite anterior. 
Procurorii DNA, în decembrie 2015, au cerut control judiciar pentru fostul director al CNADNR, Narcis Neaga, fiind stabilită o cauţiune de 300.000 de lei. 
Mai exact, în data de 23 decembrie 2015 procurorii din cadrul DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 23.12.2015, față de Narcis Neaga, director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (CNADNR), la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.