EXIMBANK Romania a lansat un set de noi garantii pentru companiilor romanesti, informeaza un comunicat remis redactiei. Produsele au scopul de a facilita accesul companiilor romanesti la credite.

Garantia pentru internationalizare este destinata firmelor cu capital romanesc ce intentioneaza sa infiinteze filiale in strainatate, sa-si extinda/dezvolte filialele existente in strainatate sau societatile asociate, prin proiecte de investitii si modernizare, sa achizitioneze actiuni/parti sociale ale unei companii straine.  

Garantia pentru protectia mediului se adreseaza companiilor romanesti care doresc finantarea proiectelor de investitii in tehnologii ecologice. Garantia pentru infrastructura este destinata operatorilor economici pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii, atat la nivel national cat si local. Garantia pentru cercetare-dezvoltare se adreseaza operatorilor economici in vederea obtinerii de credite pentru proiecte de investitii in domeniul cercetarii-dezvoltarii.

Pentru companiile care doresc sa investeasca in dezvoltarea sau reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare aferente sectorului serviciilor de utilitati publice, EXIMBANK a lansat Garantia pentru dezvoltarea utilitatilor de interes public.  

De asemenea, banca garanteaza finantarile de proiecte pentru programele de formare profesionala si creare de noi locuri de munca prin Garantia pentru ocuparea si formarea personalului.

Garantia pentru dezvoltare regionala este destinata investitorilor romani si vizeaza dezvoltarea regionala si amenajarea teritoriului.

Sursa: Capital