Strategul șef al InTheMoneyStocks.com, Gareth Soloway, susține că Bitcoin ar putea scădea, anul viitor, la 9.000 de dolari, dar nu este foarte îngrijorat de performanța pe termen lung a criptomonedei, informează Finbold.

A folosit aceeași formulă pentru a calcula că Bitcoin s-ar putea scufunda la 9.000 de dolari

Observând performanțele indicelui S&P500 după prăbușirea băncii Lehman Brothers și cum a scăzut bursa cu aproximativ 40-45% în următoarele cinci-șase luni, Soloway a folosit aceeași formulă pentru a calcula că Bitcoin s-ar putea scufunda la 9.000 dolari în lunile de după  falimentul FTX.

„Dacă mă înșel, nu vreau să stau aici fără Bitcoin, așa că sunt dispus să cumpăr puțin. Ideea este că, în funcție de costurile în dolari, sunt capabil să atenuez riscul de a pierde tranzacția, atenuând și riscul dacă Bitcoin ajunge la 9.000 dolari”. Strategul de piață crede că aceasta este „o modalitate de a ajusta și de a gestiona riscul”.

”Cred este o decizie de investiție cu adevărat inteligentă pe care o ia majoritatea oamenilor”, a explicat acesta.

Bitcoin a ajuns la 16.225 dolari

Între timp, Bitcoin a ajuns la 16.225 dolari, în scădere cu 1,89% față de ziua anterioară, dar în creștere cu 0,32% în ultimele șapte zile. De la începutul anului, prețul jetonului emblematic de finanțare descentralizată (DeFi) a pierdut 65,38%.  În plus, piața crypto are parte de o nouă lovitură. Platforma BlockFi a demarat procedura de faliment, după ce firma a fost afectată de expunerea puternică pe FTX şi de prăbușirea exchange-ului la începutul lunii.

Platforma BlockFi a demarat procedura de faliment, în contextul în care prețurile criptomonedelor s-au prăbușit. De exemplu, bitcoin a scăzut cu peste 70% faţă de un vârf din 2021.

„Restructurarea BlockFi în baza capitolului 11 subliniază riscurile semnificative de contagiune a activelor asociate cu ecosistemul cripto”, a declarat Monsur Hussain, director la Fitch Ratings.

Binance a anunțase, anterior, că a semnat o scrisoare de intenție neangajantă pentru a cumpăra operațiunile FTX din afara SUA, în încercarea de a rezolva problema crizei de lichidități a FTX. Problemele de lichidități ale FTX au declanșat o vânzare majoră care a tras în jos prețurile criptomonedelor.

„Siguranța aurului” vs incertitudinea crypto

În ciuda faptului că Bitcoin ar putea scădea și mai mult, Soloway este foarte optimist în privința aurului, despre care spune că „a avut deja o mișcare grozavă”.

„Îmi place că tranzacționăm aurul peste acest nivel de 1.728 dolari. Atâta timp cât acest lucru continuă, sunt optimist pe termen scurt și pe termen lung în ceea ce privește aurul. Am spus  mereu că aurul ar fi cel mai performant activ și, evident, așa a fost în 2022”, a declarat Soloway.

El crede că același lucru se va întâmpla în 2023 „deși acum este puțin mai complicat cu Bitcoin.

”Dacă atinge punctul maxim în iunie sau mai 2023, unde va fi până în decembrie?”, s-a întrebat el.