Creșterea copiilor poate fi o sarcină dificilă, mai ales în contextul actual, când totul se întâmplă cu rapiditate, incertitudine și temeri. Cu toate acestea, este extrem de important să le cultivăm reziliența, pentru ca ei să poată depăși momentele grele și să facă față provocărilor care vor apărea în viața lor.
Sunt un expert în parenting și vreau ca părinții să își lase copiii să eșueze. Reziliența, o abilitate importantă pentru toți copiii
Creșterea copiilor poate fi o provocare, mai ales în lumea de astăzi, accelerată, imprevizibilă și bazată pe frică. Cu toate acestea, este esențial să îi ajutăm să devină rezistenți, astfel încât să își poată reveni din momentele dificile și să facă față la orice le iese în cale.
Părinții care își lasă copiii să eșueze sunt mai puternici, mai încrezători și, în cele din urmă, au mai mult succes decât cei care se năpustesc și salvează. Acest lucru se datorează faptului că, de fiecare dată când salvăm, supraprotejăm sau cocoloșim, le transmitem copiilor un mesaj dăunător: „Nu credem că ești capabil să faci asta singur”.
„Niciodată să nu faci pentru copilul tău ceea ce copilul tău poate face pentru el însuși”.
Pentru a crește copii astfel încât să fie pregătiți pentru lume și capabili să se redreseze, este esențial să facem un pas înapoi și să aderăm la un nou comportament parental: „Niciodată să nu faci pentru copilul tău ceea ce copilul tău poate face pentru el însuși”. I
ată cinci modalități de a face acest lucru din cartea „I Got This!”, potrivit Business Insider:
1. Opriți rezolvarea problemelor: Învățarea copiilor să facă brainstorming îi ajută să-și rezolve singuri problemele fără ajutorul nostru. Spuneți cu calm „Spune ce te deranjează” și încurajați-i să găsească soluții prin brainstorming. Cu suficientă practică, copiii pot folosi tehnicile de brainstorming pentru a rezolva problemele care se strecoară fără ajutorul nostru.
2. Ajutați-i să alcătuiască un plan pentru data viitoare: Pentru a crește copii pregătiți pentru lume, rămâneți calmi și ajutați-i să dezvolte un plan de „întoarcere”. Dați-le un exemplu atunci când greșiți, arătându-le ce ați învățat și cum vă veți schimba în viitor. Copiii rezistenți recunosc că greșelile nu sunt condamnări pe viață, sporindu-le încrederea.
3. Nu-i lăsați să alunece în negativism: Ajutați-vă copilul să identifice o afirmație pozitivă pentru a rămâne în control în situații dificile. Încurajați-i să repete fraza optimistă aleasă până când o pot folosi singuri.
4. Reduceți obiectivele în părți mai mici, ușor de gestionat: Reducerea sarcinilor în părți mai mici, ușor de gestionat reduce grijile și sporește încrederea copiilor. De exemplu, dacă copilul dvs. este copleșit de temele la matematică, spuneți-i să „taie îngrijorarea în bucăți” acoperind toate problemele cu hârtie, cu excepția rândului de sus.
5. Învață-ți copilul să își regleze reacția: Respirând încet, adânc și apoi expirând de două ori mai mult decât au inspirat, oxigenul ce ajunge la creier poate ajuta copiii să rămână sub control în momentele dificile.
Niciodată nu e prea târziu sau prea devreme pentru a-i ajuta pe copii să învețe să se redreseze
Reziliența nu este blocată în ADN, coduri poștale sau temperament, și nu este niciodată prea târziu sau prea devreme pentru a-i ajuta pe copii să învețe să se redreseze. Acest lucru poate fi cea mai bună speranță a lor de a face față unei lumi imprevizibile.