„Dacă nu rezolvăm frauda din alegerile prezidențiale din 2020, republicanii nu vor vota în 2022 sau 2024”, a anunțat Trump. „Este cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă republicanii”, a adăugat el.

Problema este, desigur, că nu a existat nicio fraudă electorală semnificativă în 2020, notează CNN.

De fapt, chiar în ziua în care Trump a lansat amenințarea, un judecător din Georgia a devenit ultimul de pe lista celor care au pretins că frauda a determinat rezultatul alegerilor din 2020. În paralel, USA Today a scris că dintre cele 62 de acuzații anterioare de dovedire a fraudei niciuna nu a fost dovedită. Chiar și un bizar „audit” al votului prezidențial, realizat de republicanii din Arizona, a găsit că aici au fost mai multe voturi pentru Biden.

Împotriva tuturor dovezilor, Trump cere republicanilor să demonstreze că a câștigat în 2020

Împotriva tuturor dovezilor, Trump cere în continuare colegilor săi republicani să demonstreze că a câștigat în 2020, pentru ca nu cumva să sufere o înfrângere la viitoarele alegeri, în timp ce susținătorii fostului președinte refuză să mai voteze. Pentru cineva care a vorbit foarte mult despre faptul că este câștigătorul alegerilor, această ultimă amenințare pare ciudată. Dar nu ar fi prima dată.

În loc de un războinic împotriva unei amenințări teribile, a fost considerat o moară stricată

Alte exemple ale modului în care Trump a contrazis realitatea sunt ușor de găsit. Ca președinte, el a negat severitatea amenințării Covid-19 și a promovat o serie de idei anti-științifice despre virus și pandemie. În același timp, nu a reușit să promoveze cum trebuie proiectul său Warp Speed ​​pentru a accelera dezvoltarea vaccinului. Aceste două gafe au făcut ca, în loc să fie văzut ca un războinic împotriva unei amenințări teribile, a ajuns să fie considerat mai mult o moară stricată.

Experții în sănătate mintală numesc asta „auto-sabotaj”

Momentele în care Trump s-a comportat ca cel mai mare dușman al său par să se potrivească cu ceea ce experții în sănătate mintală numesc „auto-sabotaj”. Este un proces inconștient care poate fi o dovadă a fricii de succes (Oamenii care își fac griji că nu pot rezolva atingerea unui obiectiv înalt se sabotează singuri, astfel încât să nu considerați nepotriviți odată ce vor fi în noua lor poziție).

Trump se complace în cel mai mare act de autosabotaj

Un editorial din revista Psychology Today a făcut legătura dintre Trump și autosabotaj chiar la sfârșitul campaniei din 2020. „Trump ar putea fi cel mai bun la un singur lucru: auto-sabotajul”, a scris Lili Stillwaggon Swan.

Dar republicanii tocmai i-au permis lui Trump să preia conducerea. Iar el cere ca republicanii să facă imposibilul și să dovedească frauda electorală care nu există. Nu există alt mod de a explica acest lucru decât că Trump se complace în cel mai mare act de autosabotaj, subliniază CNN.