S-a găsit explicația de ce au explodat cazurile Covid din București la două zile după Congresul PNL. În Capitală, astăzi, au fost raportate 2.559 de cazuri de Covid. Aproximativ 1.400 din acestea sunt „cazuri nealocate de DSP București”, conform Grupului de Comunicare Strategică.
În Capitală, 45% din cele 5.655 de cazuri la nivel național au fost înregistrate în București. În același timp, numărul reprezintă 43% din totalul de cazuri înregistrat în săptămâna 20-26 septembrie.
Grupul de Comunicare Strategică spune că s-a înregistrat acest record într-o zi de luni, în București, deoarece este vorba despre cazuri înregistrate anterior, dar care nu au fost alocate niciunui oraș până acum.
E vorba de cazuri neînregistrate anterior
Acest număr de infectări vine după ce sâmbătă a avut loc Congresul PNL, iar duminică Vlad Voiculescu acuza DSP București că nu a trecut în raportări peste 4.000 de cazuri pozitive înainte de acest congres.
Ca o explicație, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate „2.083 de teste RT-PCR și 6.624 teste rapide antigenice”, adică un total de 8.707 de teste.
„De asemenea, în același interval au fost alocate aproximativ 1.400 de cazuri care erau nealocate, cifra înscriindu-se în media zilnică de cazuri pe care DSP București le prelucrează și alocă, după efectuarea anchetelor epidemiologice”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică. Însă autoritățile nu au precizat din ce zile sunt înregistrate acest cazuri alocate abia acum.
Șefa DSP București, Oana Nicolescu, care este membră PNL, a afirmat, duminică, la scurt timp după acuzațiile lui Voiculescu că o parte din cazuri nu fuseseră alocate, „din lipsă de personal”.
„În primul rând că nu putem să vorbim despre aceste titulaturi de furt, de ascuns, întrucât ele se află în CoronaForms. Faptul că, într-adevăr, în acest moment o parte din ele nu au fost alocate, ca să înţelegem despre ce este vorba, avem un număr de teste, care sunt de exemplu în Bucureşti. Noi trebuie să luăm fiecare test în parte şi să îl alocăm fie unui sector pe Bucureşti, asta însemnând să-l sunăm pe fiecare şi să-l întrebăm în urma anchetei epidemiologice unde anume s-a infectat, fie de unde provine, pentru că toate aceste teste sunt lucrate pe Bucureşti, adică mare parte din testele pe care noi le realizăm în acest moment, aflăm în urma anchetelor epidemiologice că ei s-au infectat fie la Iaşi, fie în alte localităţi, doar că au venit în Bucureşti şi s-au infectat”, a afirmat, pentru News.ro, șefa DSP București
Sursă foto: Dreamstime