Aproape 70 de unităţi turistice de cazare au fost deschise în ultimul an în Delta Dunării, majoritatea mizând pe cererea venită din partea clienţilor cu venituri peste medie. Atraşi de frumuseţea zonei şi de potenţialul turistic uriaş al acesteia, tot mai mulţi antreprenori au decis, în ultimii ani, să investească în Delta Dunării. În preajma satelor pescăreşti au apărut, treptat, hoteluri, pensiuni şi bungalouri, unele chiar ultraluxoase, în contrast cu sălbăticia di
Aproape 70 de unităţi turistice de cazare au fost deschise în ultimul an în Delta Dunării, majoritatea mizând pe cererea venită din partea clienţilor cu venituri peste medie.
Atraşi de frumuseţea zonei şi de potenţialul turistic uriaş al acesteia, tot mai mulţi antreprenori au decis, în ultimii ani, să investească în Delta Dunării. În preajma satelor pescăreşti au apărut, treptat, hoteluri, pensiuni şi bungalouri, unele chiar ultraluxoase, în contrast cu sălbăticia din jur. Potrivit Ministerului Turismului, în prezent, sunt operaţionale 170 de unităţi de cazare, faţă de 103 la finalul lui 2008, adică 4.318 locuri, comparativ cu cele 3.761 înregistrate anul trecut.
Majoritatea noilor unităţi sunt clasificate la trei şi patru stele, aceasta fiind zona în care s-a mutat competiţia dintre antreprenorii din turism. Altădată elemente de diferenţiere din ofertele hotelierilor, facilităţile spa şi pensiunea completă, incluzând mâncăruri specifice, au devenit astăzi o regulă în aceste unităţi. E drept, însă, multe dintre acestea au fost construite în perioada de explozie a turismului de afaceri, concentrându-se, aşadar, pe zona de evenimente şi conferinţe.
„Noile construcţii din Deltă, clasificate superior, s-au adresat segmentului corporate, practicând, astfel, preţuri cam mari pentru piaţa de vacanţă“, explică Lucia Morariu, director general al Eximtur. De exemplu, un turist interesat de o minivacanţă de două nopţi la complexul de vile de patru stele Green Village va plăti, în această perioadă, 935 de lei pentru un loc într-o cameră dublă, all inclusive.
Tarife piperate
Unul dintre organizatori este Cornel Găină, proprietarul complexului Cormoran (trei stele), situat în apropiere de Murighiol. „Pentru două nopţi de cazare, costurile unui participant sunt de 750 de lei (178 de euro), incluzând cazarea într-o cameră dublă, demipensiune, transferuri, barcă şi barcagiu la dispoziţie“, spune acesta. Dacă concurentul dispune de barcă proprie, participarea la concurs costă doar 550 de lei (131 de euro).
Investiţie de 70 de milioane de euro