O explozie a avut loc în această dimineaţă la CET Sud din Bucureşti, cel puţin patru persoane fiind rănite, anunţă evz.ro.
UPDATE2
Alimentarea cu energie termică din Capitală nu va fi afectată în urma exploziei la CET Sud, a declarat directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), Ion Voicu, citat de mediafax.ro.
Punctul care s-a defectat în urma exploziei de la CET Sud a fost înlocuit, astfel că va fi făcută în continuare alimentarea cu energie termică, a precizat Ion Voicu.
"Din punctul de vedere al RADET, niciun bloc nu va rămâne fără căldură", a spus Ion Voicu.
UPDATE 10:00
Directoru general adjunct al Transelectrica, Octavian Lohan, a precizat pentru capital.ro, că sistemul energetic nu este afectat de evenimentul petrecut la CET Sud.
Până la această oră nu se ştie exact motivul exploziei şi nici numărul persoanelor rănite.
La faţa locului au fost trimise patru echipaje cu medic, care vor acorda primul ajutor la faţa locului, răniţii urmând să fie duşi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, a precizat medicul Cristian Pandrea, citat de mediafax.ro.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a trimis la locul exploziei echipaje de prim ajutor, nefiind solicitată intervenţia pompierilor cu autospeciale.
Centrala Electrică de Termoficare (CET) Bucureşti Sud este cea mai mare de acest tip din ţară şi din întreaga Europă de Sud-Est şi are o putere instalată de 550 MW, jumătate din capacitatea de generare existentă la nivelul Capitalei, fiind destinată producerii în cogenerare de energie electrică şi termică.
Agregatele de bază au fost puse în funcţiune în intervalul 1965-1975, în perioada 1965-1967 fiind dată în folosinţă o primă etapă de 300 MW. Cea de-a doua etapă, de 250 MW, a fost pusă în funcţiune în 1975.
Capacitatea termică instalată a acestei centrale este de 2.300 Gcal/h, centrala alimentând cartierele Balta Albă, Pantelimon şi Colentina, unde există peste 250.000 de apartamente conectate la reţeaua de termoficare. Energia termică este livrată distribuitorului RADET Bucureşti şi reprezintă 60% din toată energia termică produsă de cele 5 CET din Capitală, iar cea electrică este livrată Sistemului Energetic Naţional prin intermediul transformatoarelor de grup de 80 MVA, 125 MVA, 170 MVA. CET are patru staţii electrice de 400, 220, 110 şi 10 kV
Echipamentele energetice puse în funcţiune în 1965 sunt deja la limita duratei de viaţă, depăşind cele 200.000 ore de funcţionare normată, încă din 1995 fiind efectuate studii de fezabilitate pentru reabilitare şi extinderea duratei de viaţă.
Ştire în curs de actualizare.