UPDATE 2
17:40
Reprezentanţii companiei au informat că incidentul produs la Petrobrazi a avut loc în timpul unor lucrări de mentenanţă la sistemul de canalizare al rafinăriei realizate de un contractor extern.

"Incidentul produs nu a dus la întreruperea activităţii rafinăriei, care se desfăşoară în condiţii normale. De asemenea, nu a existat nici un moment de pericol de incendiu, deoarece incidentul s-a produs la o distanţă considerabilă de instalaţiile rafinăriei", au menţionat reprezentanţii Petrom.

Compania a demarat deja o anchetă în legătura cu respectarea de către contractor a normelor de siguranţă impuse prin contract, se arată într-un anunţ al OMV Petrom.

16:10 Persoanele rănite au primit primul ajutor de la oamenii specializaţi din răfinarie. Se pare că explozia s-a produs în zona canalizării.
"Şase persoane au fost rănite. Una dintre ele a fost rănită mai grav. Persoanele curăţau un balon în zona de canalizare. Explozia nu a fost urmată de un incendiu", a declarat prefectul de Prahova, Adrian Dobre.
Răniţii au fost transportaţi la spital, au comunicat reprezentanţii ISU. Victimele au arsuri de gradul doi. Se pare că printre victime sunt şi cetăţeni austrieci, potrivit Mediafax.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, explozia a avut loc la un balon de expansiune din incinta rafinăriei, scrie Agerpres.

UPDATE

16:30 Compania OMV Petrom are două rafinării: Petrobrazi şi Arpechim. Ultima este însă închisă, existând posibilitatea ca Arpechim să fie preluată de investitorul care va cumpăra combinatul chimic Oltchim, conform anunţului de privatizare.

Capacitatea de rafinare a Petrobrazi este de 4,5 milioane de tone de ţiţei/an, fiind cea mai mare unitate de rafinare din România.