Explozie lângă România! Informație de ultim moment. A sărit în aer la impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut
Mai precis, Comandamentul Operațional Sud al forțelor de apărare ucrainene a informat că o navă hidrografică ucraineană a sărit în aer joi, 28 iulie, la Gurile Dunării. Explozia a avut loc după „impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut”.
„Ca urmare a unei explozii la impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut în zona gurilor Bâstroe de la Dunăre, o navă maritimă hidrografică ucraineană de mici dimensiuni s-a ales cu o gaură la provă, sub linia de plutire.
În prezent au loc lucrări de reparare a ambarcaţiunii. Nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti”, a transmis Comandamentului Sud, conform unian.net
De asemenea, Dumskaya.net scrie că a fost implicată nava hidrografică Şliahovik, aparţinând unei instituţii din subordinea Ministerului Infrastructurii din Ucraina.
Ucraina își intensifică operațiunile de recucerire a teritoriilor ocupate
În altă ordine de idei, amintim că Ucraina își intensifică operațiunile de recucerire a teritoriilor ocupate, în timp ce forțele rusești continuă încercările de a avansa în est.
Este vorba despre o contraofensivă a trupelor ucrainene din sudul țării, care „se intensifică” în jurul orașului ocupat de ruși, Herson, potrivit Ministerului britanic al Apărării.
Forțele ucrainene au folosit noua artilerie cu rază lungă de acțiune pentru a ținti podurile de peste râul Dnipro, iar Ministerul Apărării a declarat că două atacuri recente asupra podului Antonivskiy din Herson au lăsat trupele rusești „practic izolate”.
Herson a fost primul oraș din Ucraina care a fost cucerit de forțele rusești după invazia lor din februarie. Ministerul Apărării a declarat că pierderea acestuia ar „submina grav încercările Rusiei de a prezenta ocupația ca fiind un succes”.
În portul sudic Odesa, care a rămas sub control ucrainean pe tot parcursul conflictului, oficialii au declarat că lucrează pentru a relua exporturile de cereale după ce săptămâna trecută s-a ajuns la un acord cu Rusia.
În cadrul acestuia, Rusia a fost de acord să nu vizeze porturile în timp ce cerealele sunt în tranzit, în timp ce Ucraina s-a angajat să ghideze navele de marfă prin apele minate.
Cu toate acestea, acordul a fost aruncat în haos la mai puțin de 24 de ore de la semnarea înțelegerii, când două rachete rusești au vizat portul din Odesa.