Exploziile de la Crevedia au curmat viaţa unui cuplu. Bărbatul nu avea deloc arsuri

exploziile de la Crevedia

SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Exploziile de la Crevedia au provocat moartea unui cuplu. Drama a fost cu atât mai mare cu cât soțul nu era rănit, însă a făcut infarct la vederea rănilor femeii.

Exploziile de la Crevedia: tragedia unui cuplu

Exploziile de la Crevedia au provocat moartea a doi soți. În urma exploziilor, femeia a avut arsuri pe o suprafață de 95% din corp. Soțul, la vederea gravității rănilor, a făcut infarct și a decedat înaintea acesteia. El a fost urmat, la interval de numai 13 ore, de soția sa.

Femeia a decedat duminică, la Spitalul Floreasca. Ea avea arsuri pe aproape întregul corp.

Raed Arafat, reprezentant DSU, a explicat situația celor doi:

„Acum este confirmat încă un deces, din cauza arsurilor. Primul deces – soțul doamnei. A făcut infarct la fața locului și nu era ars. De data asta, din cauza arsurilor primului deces, care e soția celui decedat ieri. A avut peste 95% suprafață arsă.”

Cuplul locuia locuia într-o casă situată în proximitatea stației unde a avut loc explozia, iar locuința celor doi este distrusă.

Potrivit Digi24.ro, până în prezent 12 pacienți cu arsuri grave în urma exploziilor de la Crevedia au fost transferați către spitale din străinătate. România a cerut ajutor pentru 18 pacienți, ceilalți urmând să fie transferați în curând.

Raed Arafat: Firma funcționa fără avize

Raed Arafat a avut o intervenție la scurt timp după explozii. Acesta a precizat că firma din Crevedia nu avea autorizație de funcționare.

„Noi știm că firma cel puțin nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație. Ancheta e realizată de Parchetul General. Din punctul nostru de avere firma nu avea documente să funcționeze, firma nu avea activitate mai exact”, a mai declarat Raed Arafat.

Primarul Petre Florin a declarat că spațul în care a avut loc explozia era mai degrabă un depozit de GPL, în urma retragerii autorizației de vânzare prin ISU. Acesta a precizat că nu cunoaște mai multe informații despre activitatea firmei din acea locație.

„Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau.

Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a declarat Petre Florin, primarul din Crevedia.