”Mobila Expo” se pregătește să-și întâmpine vizitatorii. Au mai rămas doar câteva zile până ce, la Romexpo, vor fi expuse diverse produse care pot fi cumpărate la prețuri avantajoase.
Cei care se află în căutare de idei pentru reamenajarea locuinței sau care, pur si simplu, vor să-și schimbe mobila cu ceva nou, se pot inspira de la târgurile care își vor deschide porțile în curând, la Romexpo. Expoziția cu vânzare ”Mobila Expo 2017” se află deja la a III-a ediție, producătorii venind cu prețuri ”speciale” pentru acest eveniment. Vor fi expuse piese, accesorii și ansamble de mobilier variate ca model, pornind de la clasic si modern până rustic și retro-vintage.
”Predomină mobilierul din lemn masiv. Însă, există și combinații cu alte materiale, cum ar fi metalul sau sticla. La această ediție, în ceea ce ne privește, a crescut suprafața ocupată cu 38,4% față de ultima ediție”, spune Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).
Organizatorii acestui târg le promit companiilor participante vizibilitate și notorietate datorită numărului mare de vizitatori așteptați pe parcursul celor patru zile (23 – 26 martie).
”Chiar dacă în ultima vreme, fabrica noastră freamătă pentru că avem în plină desfășurare mai multe proiecte hoteliere și abia ce ne-am întors de la cel mai mare târg dedicat industriei de retail, ne bucurăm să primim invitații de participare la târgurile de mobilier din România. În felul acesta, ni se oferă oportunitatea de a prezenta și acasă cele mai inovatoare concepte de design, cele mai noi si deosebite materiale”, punctează reprezentanții IDEZIO, producător de mobilier pe segmentul premium. Ei spun că și anul acesta vor expune soluții precum sisteme de dressing, mobilă pentru living și mic mobilier, însă centrul de interes va fi un prototip de bucătărie realizată dintr-o combinație de MDF și furnir, accesorizată cu cele mai moderne sisteme existente pe piață. ”Mobila este un bun de folosință îndelungată și trebuie configurată cu grijă. Pe cei care intenționeză să facă o achiziție, îi ajutăm să se documenteze cu privire la sistemele și accesoriile disponibile și să ia în calcul funcționalitatea raportată la nevoi”, adaugă aceștia.
2016, un an foarte bun pentru piața de mobilier
Anul trecut a fost unul foarte bun pentru industria românească de mobilă. Antreprenorii români au continuat să investească în producţie, să-și dezvolte proiectele pentru export, să lanseze noi produse și să deschidă noi magazine, în cazul celor care au propria reţea de retail.
”Și 2017 va fi un an bun pentru această industrie, însă nu cred că vom asista la același ritm de creștere ca în 2016. Practic, anul trecut a fost foarte bun. Pentru piața internă, datele privind consumul aparent la 11 luni arată o creștere de 12,4%, ceea ce înseamnă 942,6 milioane de euro”, mai spune Aurica Sereny. În mod cert, până la finele lunii decembrie s-a depășit pragul de un 1 miliard de euro.
Potrivit preşedintelui APMR, progresul companiilor din industria mobilei nu se putea înregistra dacă nu se realiza o infuzie tehnologică din ce în ce mai adaptată şi mai performantă, iar sprijinul a venit atât din partea clienţilor din ţările avansate din Uniunea Europeană, cât şi din partea producătorilor locali de materii prime şi materiale, a producătorilor din panouri de lemn masiv, de plăci din materiale lemnoase, la care s-au adăugat contribuţiile furnizorilor de materiale textile şi altele.