EY atinge o amprentă de carbon negativă, un pas important spre nivelul net zero până în 2025
EY și-a stabilit obiectivul de a-și reduce emisiile totale cu 40% până în 2025, prin intermediul unui set de măsuri care angrenează deopotrivă angajații, comunitatea de clienți, furnizori și parteneri. Acesta reprezintă unul dintre cele mai ambițioase planuri de decarbonare nu doar în domeniul serviciilor profesionale, ci în întreg mediul de afaceri la nivel mondial. În acest demers, EY a investit permanent în portofoliul de compensare a emisiilor de carbon.
„Prin obținerea statutului de organizație cu amprentă de carbon negativă, EY își demonstrează angajamentul față de accelerarea măsurilor de combatere a schimbărilor climatice. În tranziția către un viitor sustenabil, vom continua seria de inițiative care să creeze valoare pe termen lung atât pentru angajați, cât și pentru clienții și partenerii noștri. Suntem mândri să fim una dintre primele organizații care stabilesc standardul în direcția decarbonării și îndemnăm și celelalte companii să acționeze în acest sens ”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale.
Reducerea continuă a emisiilor absolute
Emisiile EY de la nivel global, din exercițiul financiar 2021 (394 mii de tone de Co2e), s-au diminuat cu 60% comparativ cu exercițiul financiar 2020 (976 mii de tone de Co2e), ca urmare a reducerii semnificative a deplasărilor în interes de serviciu în contextul pandemiei și continuării implementării planului de acțiune în domeniul emisiilor de carbon. Această evoluție marchează și o scădere de 71% față de cantitatea de referință de 1.354 mii de tone de Co2e emisă în exercițiul financiar 2019.
Odată cu reluarea deplasărilor în interes de serviciu și a activității la birou și la sediile clienților, în exercițiul financiar 2022 și ulterior, echipele EY vor continua să păstreze emisiile sub nivelul indicat pentru menținerea creșterii temperaturii globale la 1,5°C, potrivit Science Based Targets Initiative (Iniţiativa Obiective bazate pe știință – SBTi).
Investiții într-un portofoliu de compensare a emisiilor de carbon
EY a investit într-un portofoliu de compensare a emisiilor de carbon cu ajutorul South Pole, unul dintre principalii furnizori de soluții climatice la nivel global. Portofoliul cuprinde mai multe proiecte de compensare sau eliminare a emisiilor de carbon prin reîmpădurire, agricultură regenerativă, utilizarea cărbunelui biologic și conservarea pădurilor.
Șase noi proiecte, printre care și proiectul de reîmpădurire QianBei din China, contribuie la eliminarea sau compensarea unei cantități totale de 528 mii de tone de Co2e, ceea ce înseamnă că organizația EY elimină alte 34 de procente din amprenta de carbon din exercițiul financiar 2021, care devine astfel negativă.
Pe lângă eforturile pe care le face pentru a deveni mai sustenabilă, EY a dezvoltat un nou set de servicii de sustenabilitate globale dedicate clienților, bazate pe valoare, care să îi ajute în propria evoluție spre o dezvoltare durabilă.
Totodată, EY a emis recent primul raport care include indicatorii pentru capitalismul participativ elaborați de Consiliul Internațional al Afacerilor din cadrul Forumului Economic Mondial (WEF-IBC). Acești indicatori cuprind un set de 21 de situații ESG, în baza cărora companiile și organizațiile își pot elabora raportările și care vizează patru domenii cheie: principii de guvernanță, planeta, oamenii și prosperitatea, în concordanță cu obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.