Investitorii elvețieni au inaugurat o fabrică de senzori industriali în România
S-a deschis o nouă fabrică în România! Potrivit administratorului public al județului Sibiu, Adrian Bibu, locația pentru investiție a fost selectată în zona Șura Mică. Acolo, a fost inaugurată o fabrică cu o suprafață de 2.000 mp care va produce senzori industriali.
Un factor important în decizia investitorilor ar fi fost accesibilitatea Sibiului la rețeaua de autostrăzi și infrastructura bine dezvoltată a drumurilor județene.
„Elvețienii au ales județul Sibiu pentru a treia fabrică a grupului, după ce au analizat mai multe locații din Europa, între principalele atuuri ale județului nostru aflându-se aeroportul recent modernizat, conexiunea la autostradă, precum și infrastructura de drumuri județene, reabilitată în mare parte.
La evenimentul de prezentare a investiției, am avut plăcerea să reîntâlnesc conducerea grupului elvețian, reprezentată de Patrick Bass – CEO, Christian-Erik Thöny – președinte al consiliului de conducere și pe Tudor Avram – Managing Director CEDES Hermannstadt, care se va ocupa de noua fabrică de la Șura Mică”, a scris Adrian Bibu pe Facebook.
Acum doi ani, o delegație din cadrul grupului CEDES a efectuat o vizită la Consiliul Județean Sibiu pentru a solicita sprijin în identificarea locației și a potențialului de afaceri al județului Sibiu. Iar faptul că la Șura Mică, o nouă fabrică este deja funcțională, demonstrează că acea întâlnire a fost de bun augur, adăugat el.
„Investiția a fost demarată cu sprijinul și coordonarea companiei Optimagrup Investment, companie locală specializată în atragerea de investiții străine în județul nostru”, a conchis Adrian Bibu.
Arsenal Reșița își reia activitatea după 15 ani
Nu este singura investiţie importantă din România din ultima perioadă. Amintim că Arsenal Reșița, fabrica de armament situată în municipiul Reșița, județul Caraș-Severin, se pregătește să își reia activitatea după o pauză de 15 ani. Pentru a demara din nou producția, fabrica românească va fi supusă unui proces de modernizare.
Autoritățile locale sunt optimiste că acest proiect va contribui la consolidarea poziției orașului Reșița în industria de armament din Europa. Pentru renovarea facilității, o companie din Dubai, Emiratele Arabe Unite, a investit sume considerabile. Ionuț Chisăliță, directorul fabricii, este convins că după finalizarea modernizării, fabrica va juca un rol important în industria militară europeană.
Inițial, vor fi recrutați aproximativ 75 de angajați. Însă se preconizează că numărul acestora va crește până la 200-300. Pe parcurs, fabrica va continua să facă noi angajări.
Fondată în 1972 pentru producția de tunuri mari și medii, Arsenal Reșița a început să producă și produse civile după anul 1990. Din 2001, fabrica Arsenal Reșița a devenit parte a Companiei Naționale ROMARM. Mai multe veți putea citi aici.