Preocupările ecologiste câştigă tot mai mult teren în domeniul construcţiilor. House Factory propune un sistem de construcţie ce foloseşte structuri metalice din oţel galvanizat.

Taxa de franciză, în valoare de 39.000 de euro (plus TVA), costurile de amenajare ale biroului şi un capital rulant care să susţină afacerea în primele luni de existenţă sunt condiţiile pentru intrarea în reţea. Pentru desfăşurarea activităţii, francizatul House Factory fie va amenaja un birou de lucru cu o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fie va construi o casă (expoziţie permanentă) cu o suprafaţă de minimum 60 de metri pătraţi.

Principalul obiectiv al viitorului partener francizat va fi atingerea unei cifre de afaceri de circa 500.000 de euro (contravaloarea a trei-patru case), urmând ca această cifră să cunoască creşteri anuale de 20% pe întreaga perioadă de derulare a contractului de franciză. Materia primă (structura metalică din oţel galvanizat) va fi achiziţionată de partenerul francizat de la francizor pentru fiecare proiect în parte. Partenerul francizat va avea ulterior libertatea de a stabili un preţ final al clădirii. Sistemul revoluţionar de construcţie vine cu experienţă
de pe diferite pieţe internaţionale, precum Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie şi SUA, şi se adresează cu precădere zonelor predispuse cutremurelor şi vânturilor ciclonice (235 km/oră).

Spre deosebire de propunerile concurenţilor, sistemul ecologic House Factory poate fi folosit pentru aproape orice tip de construcţie: nu este limitat doar la construcţia de case sau vile, ci poate fi aplicat şi în construcţia de hoteluri, spitale, şcoli, clinici, clădiri guvernamentale şi hale industriale.

Construite în principal din profile uşoare de oţel galvanizat, componentele se cuplează cu uşurinţă, astfel că o construcţie House Factory, indiferent de mărime, va fi înălţată eficient şi economic.

House Factory activează pe piaţa locală din anul 2004, deţinând în prezent cinci unităţi: în Constanţa, Bucureşti, Ilfov, Braşov şi Gorj.