Clienții producătorului de pâine, aflat între cei mai mari jucători de pe piață, alături de Vel Pitar, Boromir și Băneasa, au fost notificați că, începând din 13 decembrie, GoodMills România ”nu va mai putea onora comenzile de produse panificație”, ultima livrare urmând să se facă în data de 12 decembrie 2016.

După aceasta dată, va funcționa o fostă divizie GoodMills, reorganizată ca firmă separată, vândută unei mari companii din Suedia, care va livra pâinea rece, congelată. 

Proprietarul fabricilor de pâine Titan, GoodMills, este cel mai mare grup de morărit din Europa. Potrivit lui Mircea Podina, director de resurse umane al GoodMills România, citat de Ziare.com, s-a luat decizia să se renunțe la producerea de pâine din România pentru a se concentra pe ce știe să faca mai bine, respectiv pe activitatea de morarit.

"Este o decizie a grupului GoodMills, cel mai mare grup de morărit din Europa. GoodMills este specializat în morărit, în toate celelalte țări în care există operează doar în morărit. În România, în momentul în care a fost achiziționată compania de aici, grupul a cumpărat-o împreună cu partea de panificație, dar, nefăcând parte din esența experienței lor, decizia este de a se concentra pe ceea ce știu să facă cel mai bine", a explicat Mircea Podina.

Acesta a precizat că GoodMills are în România două puncte de lucru, unul în Cernica (fosta fabrică Titan) și unul în Târgu Mureș. "Punctul de lucru din Târgu Mureș se ocupă exclusiv de morărit, iar cel din Cernica se ocupă de morărit și panificație. Se renunță la partea de panificație. Este o decizie strategică a grupului. Acest lucru înseamnă că vom iesi accelerat de pe piața ca producător de pâine, adică în următoarea lună și jumătate. Efectiv, de la 31 ianuarie, nu vom mai produce pâine și alte produse de panificație", a declarat Podina, citat de Ziare.com. Întrebat ce se va întâmpla cu angajații din zona de panificație, Mircea Podina a spus că aceștia ”vor beneficia de un program de asistență pentru concedierea colectivă, program care constă inclusiv în colaborarea cu cea mai mare firma de resurse umane din România (…), în efortul de a le găsi cat mai repede posibil locuri de muncă”. Este vorba despre aproximativ 250 de salariați care vor rămâne fara job, potrivit directorului de resurse umane.

Producătorul de morărit şi panificaţie încasa 4- 5 milioane de euro numai din vânzările de chifle pentru restaurantele grupului american McDonald’s, ceea ce înseamnă circa 6% din afacerile totale ale grupului pe piaţa locală.