Se construiește o nouă fabrică în România. Va exporta produse de top în toată Europa

inaugurare deschidere fabrica magazin afacere

SURSA FOTO: Dreamstime

Grupul turc Dogan Jeotermal vrea să deschidă o fabrică în România, la Buzău. Este vorba despre o investiție majoră, cu o valoare de 100 milioane euro. Vor fi realizate țevi și conducte preizolate, pentru rețelele de termoficare.

Apare o nouă fabrică în România. Dogan Jeotermal pregătește o investiție majoră în România, la Buzău, prin construcția unei fabrici de țevi și conducte preizolate. Acestea vor fi livrate pentru rețelele de termoficare atât din România, cât și din alte state UE.

Dogan Jeotermal vrea să deschidă o fabrică în România, la Buzău

Investiția estimată ajunge la 100 milioane euro. Grupul turc este activ din 1990 în energie regenerabilă, construcții și infrastructură.

Într-o primă fază, investiția va fi de 10 milioane euro, cu 150 de angajați.

Trebuie menționat că decizia noilor antreprenori turci de a investi în România, în același oraș, s-a bazat și pe construirea Autostrăzii Moldovei, scrie Profit.ro.

Grupul se prezintă drept cea mai mare companie din industria energiei geotermale a Turciei

Doğan Jeotermal Group, cu sediul în Ankara, se prezintă drept cea mai mare companie din industria energiei geotermale a Turciei.

În urmă cu doi ani a lansat un complex geotermal de 100 de milioane de lire turcești, respectiv 2,7 milioane euro, în Samsun.

Este cel mai mare oraș din regiunea Mării Negre a Turciei. Complexul include și un hotel, printre altele. Totodată, investiția a presupus angajarea a 400 de persoane.

SURSA FOTO: Dreamstime

Grupul turc a început producția în 1997

Grupul turc are o experiență în construcția la cheie a sistemelor de termoficare în Turcia. Potrivit informațiilor din spațiul public, Doğan Jeotermal a început producția de țevi și fitinguri preizolate utilizate în sistemele de termoficare sub marca Yalçın Boru în 1997.

Astfel, a exportat în peste 50 de țări din întreaga lume, în special România și Uniunea Europeană (UE).

Amintim că Superlit, o companie turcă parte a grupului Karamanci Holding și producător și distribuitor de tuburi și țevi la nivel mondial, a oprit în 2021 activitatea de producție la fabrica din România, amplasată în Buzău.

La momentul respectiv, a concediat o parte dintre angajați, argumentând operațiunea atât prin scăderea, indicată ca dramatică, a vânzărilor interne, costurile de transport și recuperarea foarte dificilă a creanțelor de la clienți, cât și prin restricțiile din pandemie și efecte la nivel global.

Turcia se află pe locul 7 în lume și pe primul loc în Europa în ceea ce privește resursele geotermale.