O tornadă puternică a lovit fabrica Pfizer de vaccinuri din Carolina de Nord. Aceasta este una dintre cele mai mari din lume. Conform informațiilor, nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată acoperișul distrus al uzinei din Rocky Mount.

Compania farmaceutică a transmis că încă evaluează pagubele și “impactul pe care incidentul îl va avea asupra producției”.

16 persoane au fost rănite în urma tornadei

Tornada a distrus mai multe clădiri de locuit, iar cel puțin 16 persoane au fost rănite în întreg statul Carolina de Nord.

Autoritățile locale au oprit circulația pe o importantă autostradă, din cauza copacilor doborâți pe carosabil.

Unitatea Pfizer produce aproximativ o treime din toate produsele injectabilele sterile utilizate în spitalele din SUA.

Peste 4.500 de angajați lucrează la fabrica din Carolina de Nord

În plus, compania se concentrează, de asemenea, pe o varietate de produse farmaceutice antiinfecțioase, fiole și seringi.

Peste 4.500 de angajați lucrează la fabrica din Carolina de Nord, cea mai mare uzină de producție de produse injectabile sterile din lume.

Contract pentru a rezerva vaccinuri în cazul unei viitoare pandemii

Amintim că în data de 30 iunie, Comisia Europeană a anunțat că a încheiat un contract cu Pfizer și cu mai multe companii europene pentru a rezerva vaccinuri în cazul unei viitoare pandemii. Mai exact, Comisia Europeană a încheiat un contract cu Pfizer și cu mai multe companii europene pentru a rezerva capacitatea de a produce până la 325 de milioane de vaccinuri pe an în cazul unei viitoare urgențe sanitare globale.

Acordul acoperă vaccinurile pe bază de ARNm, de vectori și de proteine și nu are legătură cu acordurile existente privind vaccinul COVID-19 între UE și producătorii de vaccinuri, inclusiv Pfizer. Comisia Europeană a anunțat acordul că pandemia COVID a arătat că Europa trebuie să fie mai bine pregătită pentru viitoarele urgențe sanitare. Acordul garantează că societățile sunt pregătite „să răspundă la o criză”, menținându-și instalațiile la zi și monitorizându-și lanțurile de aprovizionare, „inclusiv prin constituirea de stocuri, dacă este necesar”, a precizat Comisia.