Fabrica a fost construită în Buftea la sfârşitul lui 2008 în urma unei investiţii de 9 milioane de euro şi producea ţevi folosite în principal în zona infrastructurii de apă şi canalizare sau pentru combinate chimice.
„Tribunalul a numit un administrator judiciar care se va ocupa în această perioadă de fabrică. Deocamdată nu avem un plan de reorganizare, dar o să se lucreze la asta“, a declarat pentru Capital Şerban Altangiu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Romano-Tub.
Fabrica producea ţevi cu diametre cuprinse între 250 şi 2.400 de milimetri şi are o capacitate de circa 130.000 metri liniari de ţeavă pe an.
„Noi tocmai lucrăm la un contract. Nu ştiu ce se va întâmpla în continuare. Nici nu am apucat să instalăm bine utilajele aduse din America că a şi venit criza peste noi, după care am intrat în alegeri electorale. Noi aveam nevoie de proiecte de infrastructură pentru a supravieţui, însă acestea nu au apărut, deşi acuma ne plângem că nu putem atrage destule fonduri europene“, a menţionat Dan Chilaridis, directorul general al fabricii.
Romano-Tub este controlată de Romanoexport, fostă companie de stat înfiinţată în 1948 care se ocupa cu exportul de bunuri de larg consum şi importul de materii prime pentru industria textilă. Romanoexport a fost privatizată în 1990 şi s-a implicat în principal în producţia de articole de tricotaje. Compania mai controlează şi fabrica de textile Iason din Braşov care a avut anul trecut un rulaj de 1,45 mil. euro.