Producătorul de lacuri şi vopsele decorative Fabryo-Atlas Paints, rezultat în urma fuziunii dintre Fabryo şi divizia de materiale de construcţii a Atlas Corporation, a anunţat că a început în primul trimestru al acestui an lucrările de construcţie a unei noi fabrici de mortare, care va dubla capacitatea de producţie a companiei.
„Investiţiile noastre s-au ridicat la peste 500.000 euro în 2013, iar în perioada următoare vom construi o nouă fabrică de mortare, care va dubla capacitatea instalată. Portofoliul nostru de finisaje pentru construcţii s-a extins în ultimii ani, în special pe gama de mortare şi adezivi pentru sisteme de termoizolaţii şi hidroizolaţii flexibile, pe bază de ciment. Practic, în primele cinci luni ale anului, volumul nostru de vânzări s-a triplat şi avem nevoie de capacitate suplimentară de producţie”, a declarat Dragoş Militaru, CEO Fabryo-Atlas Paints.
Noua unitate de producţie se construieşte pe platforma industrială deţinută de companie în Popeşti-Leordeni, iar intrarea acesteia în funcţiune este preconizată pentru luna octombrie a acestui an.
Reprezentantul companiei se aşteaptă ca afacerile Fabryo-Atlas Paints să se majoreze în acest cu cu minim 5%, după ce în primele cinci luni din an divizia de business to business a producătorului a consemnat o creştere de 29% a vânzărilor.
Producătorii Fabryo şi Atlas au apelat la unirea operaţiunilor pentru optimizarea costurilor de producţie. Procesul de fuziune, demarat în ianuarie 2013, a fost încheiat la începutul acestui an şi a rezultat într-o nouă companie care a urcat în vârful topului celor mai mari producători de lacuri şi vopsele decorative. Practic, Atlas Corporation a trecut printr-un proces de împărţire a operaţiunilor, în urma căruia divizia de materiale de construcţii s-a constituit într-o companie separată, denumită Atlas Paints. Acţionarul majoritar al Atlas Corporation, Chroma Holdings, a devenit, de asemenea, acţionarul majoritar al Atlas Paints. Chroma Holdings este controlată de antreprenorul grec John Sitinas.
Fabryo-Atlas Paints deţine o platformă de producţie de vopsele, mortare şi adezivi în Popeşti-Leordeni şi o alta de produse termoizolante în Tunari şi are, în urma fuziunii, circa 440 de angajaţi.
Primii cinci producători de lacurilor şi vopselelor decorative reprezintă valoric circa 80% dintr-o industrie evaluată la circa 165 mil. euro în 2013, restul fiind împărţită între mai bine de 100 de jucători extrem de fragmentaţi. Tabloul sumbru al acestui sector este întregit de faptul că cele mai active fabrici nu reuşesc să utilizeze mai mult de 30% din capacitatea de producţie instalată.
Citiţi şi Vopselele îşi concentrează culorile