Serviciul Român de Informaţii nu duce lipsă de tineri interesaţi să se angajeze în această instituţie. În afară de o carieră de succes, ei sunt atraşi şi de salariile care pot ajunge la valori impresionante, odată cu acumularea de vechime în instituţie.
Serviciul Român de Informaţii nu duce lipsă de tineri interesaţi să se angajeze în această instituţie, salariile motivante fiind unul dintre motive. La fel ca oricare altă instituție publică din România, Serviciul este destul de discret atunci când vine vorba de salariile pe care le au angajații. În cazul SRI, salariul unui debutant se pare că porneşte de la 2.500 de lei, scrie Fanatik.
Mai sus pe scara ierarhică, un subofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii câştigă în jur de 4.000 de lei pe lună. Un ofiţer încasează circa 5.000 de lei lunar, în funcţie de orele lucrate suplimentar şi de sporuri. Astfel, un angajat SRI cu vechime poate să depăşească un venit lunar de 6.000 de lei. Ca exemplu, un colonel cu 20 de ani vechime în Serviciu pleacă acasă în fiecare lună cu 9.000 de lei, bani la care se adaugă şi bonusurile pentru orele suplimentare.
Aceste informaţii nu sunt publicate pe site-ul oficial al instituţiei. Poziţia oficială a Serviciului Român de Informaţii este că: „Întrucât SRI este o instituţie bugetară, salarizarea personalului se realizează potrivit legii salarizării unitare şi a actelor normative de salarizare anuale. Cei care aleg o carieră în SRI beneficiază de soldă de funcţie, soldă de grad, gradaţii, normă de hrană, drepturi de echipament şi, în funcţie de domeniul de activitate, de anumite drepturi care vin să compenseze condiţiile deosebite de muncă în care îşi desfăşoară activitatea. Pe măsură ce personalul avansează în grad şi funcţie şi în condiţiile obţinerii unor performanţe profesionale, drepturile salariale pot creşte.”