Mai mulți utilizatori din Statele Unite ale Americii au acuzat compania de social media că a încălcat Legea privind Confidenţialitate Informaţilor Biometrice.
Aceștia sunt de părere că Facebook a încălcat legea folosindu-se de funcția ” Tag Suggestions”. Aceasta a permit utilizatorilor să își recunoască prietenii din spațiul virtual din fotografiile publicate anterior, potrivit procesului care a început în 2015.
Mai mult decât atât, compania a fost criticată recent de către parlamentari și de autoritățile de reglementare cu privire la practicile legate de confidențialitate.
Așadar, judecătorul James Donato a scris o decizie înregistrată la tribunalul districtual din districtul nordinc al Californiei. În aceasta era menționat faptul că Facebook a primit o aprobare preliminară a acordului pentru închiderea procesului colectiv.
Anul trecut, Facebook a mai închis o investigație a Comisiei Federale pentru Comerț privind confidențialitatea datelor. Pentru asta, compania condusă de către Mark Zuckerberg a trebui să plătească o amendă record de 5 miliarde de dolari, notează news.ro.
Facebook a venit de curând cu noi măsuri pentru organizațiile politice
Facebook a anunțat marți că website-urile de ştiri create de organizaţii politice nu se vor mai bucura de aceleaşi privilegii ca media independente, notează agerpres.ro.
Gigantul constată că există un număr „în creştere” de aşa-numite publicaţii informative, direct legate de partide sau personalităţi politice, care sunt de fapt dedicate în principal „influenţării politicilor publice sau a alegerilor”, potrivit unui comunicat.
Aceste „mass-media” americane vor putea să rămână pe platformă, dar să nu apară pe Facebook News, secţiunea sa de ştiri ce difuzează articole din cotidiene, reviste şi site-uri partenere.
Astfel de pagini vor fi considerate ca entităţi politice şi nu vor mai putea difuza informaţii prin mesageriile Messenger şi WhatsApp.
Aceste media partizane, considerate impostoare, de multe ori se prezintă ca site-uri de ştiri locale. În practică, ele redifuzează în esenţă articole mai mult sau mai puţin modificate din alte surse.