Facebook, cea mai populară reţea socială din lume, a încheiat un parteneriat cu producătorul de soluţii de securitate McAfee pentru a-şi proteja utilizatorii.

Facebook, reţeaua de socializare care a trecut recent pragul de 350 de milioane de utilizatori şi care a fost în trecut ţinta mai multor atacuri cibernetice, a încheiat un contract cu McAfee,  al doilea mare producător de soluţii antivirus din lume, pentru a proteja utilizatorii de ameninţări informatice şi alte pericole de pe Internet.

Softul de securitate McAfee Internet Security va fi disponibil gratuit utilizatorilor timp de şase luni. După expirarea celor şase luni, dacă utilizatorii vor dori să folosească în continuare soluţia antivirus, aceştia vor beneficia de o reducere.

McAfee Internet Security oferă protecţie împotriva viruşilor, spyware, hackeri, şi împotriva furtului de identitate.

Soluţia va fi disponibilă pentru toţi utilizatorii Facebook, însă în prezent poate fi folosită doar de către cei din Statele Unite, Marea Britanie, Brazilia, Australia, Canada, Germania, Italia, Olanda, Franţa şi Spania. Facebook alături de Twitter şi MySpace reprezintă cele mai populare ţinte pentru hackeri şi cyber-criminali.

SURSA: Cnet.com