Facebook, cea mai populară reţea socială din lume, cu peste 500 de milioane de utilizatori, va lansa propriul telefon mobil în viitorul apropiat, conform blogului de tehnologie TechCrunch.

Reprezentanţii Facebook au negat informaţiile potrivit cărora lucrează la propriul telefon mobil. Cei de la TechCrunch consideră însă că cei de la Facebook, asemeni celor de la Google, Apple sau Microsoft, care au afirmat iniţial că nu vor să lanseze terminale proprii, nu spun tot adevărul.

Este foarte probabil ca Facebook să lucreze la partea de software şi să apeleze la un producător de telefoane, precum Samsung sau HTC, pentru partea hardware.

La acest proiect lucrează doi angajaţi importanţi în companie, Joe Hewitt şi Matthew Papakipos. Primul a ajutat la crearea browserului Firefox şi la un sistem de operare numit Parakey, care a fost achiziţionat în 2007 de Facebook, iar cel de-al doilea a condus proiectul sistemului de operare Google Chrome OS până în iunie, cand a demisionat şi s-a alaturat echipei Facebook.

Dacă într-adevar vor lansa un telefon mobil cei de la Facebook ar trebui să înveţe din greşelile Google şi Microsoft.

Google a lansat propriul său telefon mobil Nexus One la începutul acestui an, însă acesta s-a dovedit a fi un eşec, deoarece compania a preferat să îl vândă doar prin intermediul propriului magazin online. Telefonul încă există pe piaţă.

Un eşec mai răsunător a avut Microsoft cu terminalele Kin. Acestea telefoane au fost create special pentru tinerii care acceseaza reţelele sociale de pe telefonul mobil. După doar două luni de la lansarea pe piaţa, Microsoft a luat decizia de a nu le mai comercializa de vină fiind vânzările slabe.

SURSA: TechCrunch