Compania americană Facebook, care guvernează mai multe platforme sociale şi produse hardware, ar putea să nu se mai numeasă așa. Astfel cea mai cunoscută și utilizată platformă de socializare ar putea primi un nume nou.
Surse anonime din cadrul Facebook, citate de news.ro, susţin că este o chestiune de zile până când compania americană va anunţa schimbarea numelui. Momentul decisiv ar urma să se producă pe 28 octombrie, când începe conferinţa Connect.
Facebook vrea ca noul nume să reflecte ambiţiile mai mari ale companiei. Acestea depăşesc nivelul actualelor platformelor sociale. Mark Zuckerberg a pus foarte mult accent în ultima vreme pe conceptul de metavers şi acesta pare să fie motivul schimbării de nume ce urmează.Folosit iniţial în filmele şi literatura SF, metavers desemnează un univers virtual, în care oamenii îşi pot folosi imaginaţia pentru a depăşi limitele lumii reale şi unde se pot transforma şi pot interacţiona aşa cum îşi doresc.
Cum se va numi Facebook în viitor
Marea întrebare care se pune acum este cum se va numi Facebook în viitor. Pentru moment, nu se cunoaşte, încă, numele care va fi ales. Sursele menționate au arătat că acesta este unul dintre cele mai bine păzite secrete în cadrul companiei. O variantă este Horizon, numele folosit până acum pentru versiunea de VR a reţelei sociale a companiei.
Schimbarea de nume a Facebook ar putea semăna cu mutarea făcută de Google, în urmă cu mai mulţi ani, când s-a transformat în Alphabet. Facebook are deja peste 10.000 de angajaţi care lucrează la produse hardware, inclusiv la căşti de realitate virtuală şi augmentată, care au potenţialul de a pune bazele unui viitor metavers.
Gigantul american a venit, în urmă cu câteva zile, cu vești importante pentru toți cei care își caută un loc de muncă stabil și bine plătit. Compania a anunțat că va crea 10.000 de job-uri în Europa. Facebook a spus că va angaja 10.000 de persoane cu calificări înalte în Europa, pe parcursul următorilor 5 ani. Țările vizate în Europa, sunt Irlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Polonia.