Profitul brut al asigurătorului, pe standarde internaţionale de contabilitate (IFRS), s-a cifrat la circa 3 milioane lei. În primul trimestru din 2010, compania a realizat prime brute subscrise în sumă de 277 milioane lei.
Creştere pe non-auto şi viaţă
În ceea ce priveşte activitatea de asigurări generale, compania a înregistrat o scădere cu 9% a veniturilor, până la 231,7 milioane lei (54,8 milioane euro), exclusiv pe fondul restrângerii afacerilor la clasa de asigurări Casco şi RCA. Primele brute subscrise pe segmentul auto au totalizat 165,2 milioane lei, cu 31 milioane lei sub nivelul din primele trei luni ale anului trecut.
Scăderea generată de segmentul asigurărilor auto a fost compensată parţial de creşterea cu peste 14% (8,3 milioane lei) a veniturilor din asigurările non-auto, până la 66,5 milioane lei. Astfel, ponderea portofoliului non-auto în veniturile din asigurări generale a crescut de la 23 la 29%.
„Realizările din primul trimestru sunt în linie cu aşteptările noastre. Am înregistrat o creştere a veniturilor pentru întreg portofoliul non-auto, iar această evoluţie reduce gradul de dependenţă a rezultatelor noastre de activitatea de asigurări auto. În ceea ce priveşte profitabilitatea, vedem primele semnale de îmbunătăţire a rezultatelor operaţionale pe clasele de asigurări auto, ca urmare a întăririi politicii de subscriere prudenţială a riscurilor aferente asigurărilor Casco şi RCA”, a declarat Rangam Bir, directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări.
Şi activitatea de asigurări de viaţă a înregistrat o evoluţie bună, primele brute subscrise crescând cu aproape 10%, de la 22,5 milioane de lei în primele trei luni din 2010, la 24,7 milioane de lei în trimestrul unu din 2011.
„Per total, rezultatele înregistrate în aceste prime trei luni ale anului ne fac să fim optimişti în ceea ce priveşte proiecţiile anuale. Ne propunem să înregistrăm, în continuare, o creştere a afacerilor de asigurări generale non-auto. În acelaşi timp, anticipăm o stabilizare a nivelului veniturilor din asigurări Casco, în condiţiile în care procesul de „curăţare” a acestui portofoliu a fost, în cea mai mare parte, finalizat. Vrem, de asemenea, să menţinem tendinţa de creştere a volumului de asigurări de viaţă”, spune Rangam Bir.