Mario Romanowski, în vârstă de 56 de ani, a primit factura la o săptămână după ce compania Gasag a oprit alimentarea cu gaze către locuința sa de 70 de metri pătrați din cartierul berlinez Spandau. În factură scria că Romanovski a consumat 497,437 kW, între 1 octombrie și 7 decembrie, care costau fix 29.665 euro.

Am socotit că asta ar însemna cam 6 kW pe minut”, a declarat Romanovski ziarului, explicând că în mod normal, factura pentru apartamentul său nu ar fi trebuit să depășească 30 de euro.

Ulterior, o purtătoare de cuvânt al Gasag a declarat că Romanovski a fost victima unei „erori de citire a contorului”, care a fost corectată, cu scuzele de rigoare. Cetățeanul spune însă că scuzele nu sunt suficiente și cere recompensă financiară pentru „teroarea psihologică” la care a fost supus el, soția și cei doi copii. Totuși, el va rămâne mult timp fără gaze, având în vedere că are facturi neplătite de 500 de euro. „De data asta nu s-a mai strecurat nicio eroare”, au spus reprezentanții companiei.

Sursa: thelocal.de