Proiectul Loft Green Apartments, situat chiar în mijlocul pădurii din localitatea Mogoşoaia, va avea trei clădiri cu 154 de apartamente tip boutique cu una, două și trei camere, construite în sistem loft. Ansamblul va beneficia și de un parc de 3.000 mp, delimitat de liziera pădurii.
Construcția va fi realizată în două faze, în prima etapă urmând să fie livrate 44 de apartamente cu design unic, cu termen de finalizare mai 2019. Valoarea totală a investiției este de 10 milioane de euro și va fi acoperită din fonduri proprii ale dezvoltatorilor și investitorilor, precum și din creditare bancară.
Energia necesară funcţionării acestor apartamente va fi obţinută cu ajutorul unor pompe de căldură geotermice. „Practica şi studiile arată că utilizând pompele de căldură geotermice pentru a încălzi sau răci casa şi pentru a produce apă caldă menajeră reduc considerabil costurile de întreținere ale casei, facturile la încălzire sau racire fiind aproape zero“, scrie pe siteul de prezentare al proiectului.
Arhitectura ansamblului este semnată de o echipă de tineri arhitecți români coordonată de Maxim Calujac, un arhitect cu mai multe premii câștigate pentru inovația în materie de arhitectură contemporană.
Pentru prima oară în România, constructorul folosește beton aparent, grinzi ascunse sub tavanul de beton perfect drept și cărămida aparentă.
Compania a pornit în anul 2014 în urma asocierii a trei investitori români cu o experiență de peste zece ani în implementarea sistemelor de energie verde (geotermal/geotermic), construcții și imobiliare. Primu lor proiect, Ecovillas, cu 32 de vile, este complet locuit.