Așadar, persoanele care vor să-și instaleze un aparat de aer condiționat în casă caută diverse măsuri pentru a beneficia de costuri mai reduse. În acest context, este recomandată montarea acestora în extrasezon, când cererea nu este atât de mare. În acest fel, costurile sunt mai mici.

Mulți români care folosesc aer condiționat nu iau în considerare un truc simplu

De asemenea, există trucuri pentru ca factura la curentul electric să nu fie foarte mare. Specialiștii îi îndeamnă pe utilizatori să verifice cu atenție consumul aparatului de aer condiționat pe care vor să-l achiziționeze.

Orice grad în minus ar putea crește consumul cu 8%. Astfel, nu este bine să fie setată o temperatură prea scăzută pentru cei care vor să facă economie la curent.

Un specialist a explicat că temperatura optimă setată pentru aparatul de aer condiţionat trebuie să fie în jurul valorii de 24-25 de grade Celsius.

Acest lucru este util pentru a scădea factura la energie electrică. Potrivit specialistului, cu cât scădem temperatura la aerul condiţionat, cu atât valoarea facturii creşte.

Informația poate fi utilă în contextul în care facturile la curent electric sunt mai mari în ultima vreme.

Potrivit statisticilor, 7 din 10 locuințe au aparate aer condiționat în București. În cazul în care fiecare dintre ele ar funcționa simultan, ar consuma peste 6.000.000 de Kwh într-o lună.

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Temperaturile au fost destul de ridicate în ultima vreme

Amintim că temperaturile au fost destul de ridicate în ultima vreme. Totodată, anul 2023 a fost cel mai fierbinte de până acum. Acest lucru i-a determinat pe mulți români să instaleze aparate de aer condiționat în locuințele lor.

Cererea a fost mare, astfel că și prețurile au fost pe măsură. Totodată, timpii de așteptare sunt mai mari, în contextul în care multe persoane care își doresc răcoare în locuința lor pe timp de vară.

În 2023, se găseau aparate de aer condiționat cu 1.000 de lei. Totuși, cel mai ieftin costă aproximativ 1.400 de lei în 2024. Simultan, modelele WIFI și cu putere mare costă mai mult de 13.000 de lei.

La prețul aparatului se mai adaugă și montarea. Aceasta poate ajunge la 800 de lei. La rândul lor, reviziile costă, în medie, 500 de lei.