Ca urmare a unei modificări de către ANRE a contractului-cadru pentru furnizarea de gaze pentru consumatorii casnici, operatorii din piaţă vor putea accepta plata facturilor fără penalităţi în termen de 30 de zile.

În prezent, termenul era de 15 zile de la data emiterii facturii, iar termenul de întrerupere a prestării serviciului de furnizare pe motiv de neplată era ziua a 26-a. Şi acest ultim termen a fost modificat, acum clienţii vor rămâne fi deconectaţi din a 46-a zi.

„ANRE a finalizat revizuirea contractului-cadru pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la consumatorii casnici, cu scopul de a veni în sprijinul consumatorilor în relaţia lor cu furnizorii, înlăturând posibilele abuzuri din partea acestora”, se arată într-un comunicat al autorităţii.

De asemenea, s-a modificat şi termenul de reziliere a contractului în caz de neplată a facturii, care va fi de 180 de zile de la emiterea facturii, faţă de 65 zile cât în prezent.

În comunicatul emis de autoritatea de reglementare se mai menţionează că se analizează posibilitatea introducerii unui abonament fix lunar, cu reglementare anuală.