Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Cătălin Anton, a declarat, vineri, pe parcursul unei vizite efectuate la falezele aflate în reabilitare, că la Costineşti, Tuzla şi Eforie lucrările sunt efectuate în prezent în proporţie de peste 50%.
La Constanţa, lucrările de reabilitare nu au fost încă demarate, fiind în curs procedurile de obţinere a certificatului de urbanism.

La Costineşti, Tuzla şi Eforie vor fi reabilitate falezele pe o lungime de circa 14 kilometri, iar sumele alocate sunt de peste 40 de milioane de lei pentru Costineşti, 85 milioane de lei pentru Tuzla, aproximativ 75 de milioane de lei pentru Eforie Nord, Eforie Sud şi cordonul dintre cele două staţiuni, iar aproximativ 20 de milioane de lei sunt alocate consolidării falezelor din Constanţa.

Potrivit reprezentantului ABADL, în 2012 vor demara lucrările de reabilitare a plajelor din staţiunea Mamaia – partea de sud, Constanţa şi Eforie Nord. Aceasta este o investiţie cu fonduri europene în valoare de peste 150 milioane de euro, iar banii sunt folosiți pentru zonele  unde erodarea plajelor este accentuată.

Conform studiilor de specialitate efectuate în zona costieră a Mării Negre, pe sectorul Midia – Vama Veche este cea mai gravă situație. Din cauza eroziunii accentuate a plajelor şi falezelor, au survenit prăbuşiri şi alunecări care au pus în pericol viaţa localnicilor şi a turiştilor, cât şi stabilitatea construcţiilor amplasate la partea superioară a falezelor. Acest fenomen stagnează dezvoltarea socio-economică a întregii zone costiere.