Mii de restaurante frantuzesti au dat faliment in ultimele luni din cauza crizei financiare, ce ii deteremina pe francezi sa aleaga tot mai des sa manance acasa decat sa mearga intr-un bistro sau o brasserie.Traditia francezilor de a lua masa in oras incepe sa se stinga pe masura ce criza financiara se mentine. Mai mult, problemele in acest domeniu au inceput inaintea crizei. Aproape 3.000 de restaurante au intrat in faliment numai in primele trei luni ale acestui an.De asemenea, angajatii maril
Mii de restaurante frantuzesti au dat faliment in ultimele luni din cauza crizei financiare, ce ii deteremina pe francezi sa aleaga tot mai des sa manance acasa decat sa mearga intr-un bistro sau o brasserie.
Traditia francezilor de a lua masa in oras incepe sa se stinga pe masura ce criza financiara se mentine. Mai mult, problemele in acest domeniu au inceput inaintea crizei. Aproape 3.000 de restaurante au intrat in faliment numai in primele trei luni ale acestui an.
De asemenea, angajatii marilor companii opteaza din ce in ce mai des un sandwich la pranz in loc sa manance intr-un restaurant.
Pe de alta parte, cei ce nu au renuntat sa manance la restaurant, au inceput, potrivit patronilor de localuri, sa cheltuiasca mult mai putin.
Conform estimarilor, veniturile restaurantelor din Franta au scazut cu 20, pana la 30% in acest an.
Pe langa efectele produse de criza financiara, patronii de localuri spun ca „vinovata” este si noua lege care interzice fumatul in restaurante, precum si regulile stricte in privinta alcoolului, a poluarii fonice si asa mai departe.
Sursa: DW