Cei trei sunt suspectaţi că au pus în circulaţie, pe raza a patru judeţe, zeci de bancnote falsificate.

În urma a patru percheziţii, au fost ridicate 100 de bancnote din cupiura de 100 de lei şi 41 de bancnote din cupiura de 50 de lei, toate falsificate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR şi SRI, precum şi al poliţiştilor din cadrul BCCO Craiova – SCCO Olt, IPJ Dolj şi IPJ Olt.

Vineri, 12 aprilie, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism, pe DN 64 Găneasa – Râmnicu-Vâlcea, pe raza localităţii Strejeşti, cu acest prilej fiind identificaţi doi bărbaţi de 37, respectiv 39 de ani, din localitatea Urzicuţa, judeţul Dolj.

În urma controlului autoturismului şi a percheziţiilor corporale efectuate asupra celor două persoane, au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, 29 de bancnote din cupiura de 100 de lei, fiecare având aceeaşi serie.

Autoturismul în cauză a fost preluat de către poliţiştii din cadrul BCCO Craiova – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările au stabilit faptul că, în perioada 28 martie – 11 aprilie, cei doi suspecţi, membri ai unui grup infracţional organizat, împreună cu un tânăr de 26 de ani, din municipiul Băileşti, judeţul Dolj, au falsificat şi au pus în circulaţie, pe raza judeţelor Dolj, Olt, Vâlcea şi Argeş, zeci de bancnote din cupiura de 100 de lei.

În cauză, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare, dintre care 3 în municipiul Băileşti şi o percheziţie domiciliară în Craiova, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate un copiator color, un laptop, suporţi de memorie, documente şi înscrisuri, precum şi suma de 12.250 de lei, din care 100 bancnote din cupiura de 100 de lei şi 41 bancnote din cupiura de 50 de lei falsificate.

În baza probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă reţinerea celor trei membri ai grupării, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere. Suspecţii urmează a fi prezentaţi Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă.

În sarcina acestora a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi punere în circulaţie, în orice mod, a valorilor falsificate.

SURSA: Agerpres