”Vom continua să investim în echipamente medicale și chirurgicale, ecografe, lasere, o sală nouă de operații, dar și în dotarea ProEstetica Medical Spa, care rămâne legătura noastră cu pacienții, mult timp după o intervenție sau un tratament medical”, declară medicul Ștefan Jianu, care deține ProEstetica împreună cu soția sa, dr. Dana Jianu (foto).

Pentru 2013, Familia Jianu estimează o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro, cu 10% mai mult față de 2012, datorită, în principal, noilor investiții. ”Și tot anul acesta, ne dorim stabilitate în sistemul medical românesc și creșterea asigurărilor private de sănătate, ca unică sursă pentru atragerea unui volum mai mare al finanțării în sănătate”, mai spune dr. Ștefan Jianu.

În cei 19 ani, pe care ProEstetica i-a împlinit în martie, o serie de intervenții și tratamente au fost realizate în premieră pentru România (laser endovenos pentru varice, implanturi mamare, hernie cu plasă fără internare etc). Din cele peste 10.000 de operații făcute de când s-a înființat clinica și până astăzi, și mult mai multe consultații și tratamente, printre cele mai solicitate se află operațiile pentru varice, lipoaspirațiile și lipoliza laser, implanturile mamare și rinoplastiile, dar și tratamente precum scleroterapia venulelor și a telangiectaziilor sau toxina botulinică anti-riduri sau anti-transpirație, tratamentul de regenerare cu PRP.

Nu e de mirare că, în ultimii ani, mai mulți investitori au fost interesați de ProEstetica, o afacere care a ajuns să aibă peste 30 de angajați și 15 medici colaboratori. ”Din 2007, în fiecare an, am avut una sau două propuneri de vânzare parțială sau de fuziune”, spune dr. Dana Jianu, prof. asoc .UMF ”Carol Davila”.

Între evenimentele care au marcat dezvoltarea ProEstetica un rol important l-a jucat noul sediu din Dorobanți, o clădire cu șase etaje, bloc operator cu trei săli de operații, rezerve cu 18 paturi, cabinete de consultații, toate dotate cu echipamente medicale de înaltă performanță. O altă etapă importantă pentru clinică a fost  acreditarea ca spital  cu profil chirurgical. Totodată, la sediul ProEstetica s-au organizat, de-a lungul timpului, demonstrații operatorii pentru Congrese internaționale și naționale, ale Societății Române de Chirurgie Estetică.

Clinica ProEstetica, înființată în 1994 de Dana și Ștefan Jianu, medici chirurgi de profesie, este  cel mai vechi nume pe segmentul de chirurgie estetică din România. Istoria a început în 1994 cu un cabinet  medical în Piața Amzei, în Capitală, după o investiție de circa 80.000 de mărci. În 2003, ProEstetica s-a mutat într-o clădire nouă, în zona Dorobanți din București, după o investiție de circa un milion de euro. Acum, în medie, pentru toate segmentele acoperite la clinica din Dorobanți, sunt, în fiecare lună, peste 600 de consultații, 300 de tratamente și operații mici, dar și 100 de operații mari, din chirurgie plastică, chirurgie generală, flebologie, oftalmologie chirurgicală, chirurgia piciorului, ORL, urologie și altele.