Primarul general al Capitalei a anunțat că bucureștenii vor mai sta ceva timp fără apă caldă. O lucrare din sectorul 3, care trebuie să fie finalizată peste patru zile, va mai avea nevoie de ceva timp. Astfel, mii de imobile nu vor avea apă caldă în perioada următoare. Sectorul 2 este și el la fel de afectat.
„Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în stradă Releului, pe magistrala, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări.
A fost obligatoriu, pentru a nu fi în situația din iarnă 2020, de a avea două sectoare fără apă – 2 și 3 – s-a luat decizia ca această lucrare pentru acest cămin să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud„, spune primarul general Nicușor Dan.
Termenul de finalizare va trece de 11 august
Edilul Capitalei a mai spus că termenul de finalizare era data de 11 august, însă aceasta nu va fi respectată. Nicușor Dan mai spune că CET Progresul va putea fi folosit pentru Sectoarele 2 și 3 după ce lucrarea va fi finalizată.
„Termenul de finalizare pentru această lucrare era anunțat pentru 11 august. Din informațiile pe care le am, o să mai fie prelungit cu câteva zile.
Când lucrarea se va finaliza, o să putem folosi CET Progresul pentru sectoarele 2, 3”, spune primarul.
Nicușor Dan a mai spus că aprovizionarea cu apă caldă sau căldură de la CET Grozăvești depinde de o lucrare din Sectorul 1 al Capitalei, de care se ocupă Energetica.
„Pentru a aproviziona cu căldură, apă caldă din CET Grozăvești, depindem de o lucrare pe care o face în sectorul 1 compania Energetică. Termenul dat de ei e 10 august. Când ei vor face asta, cu apă caldă din Grozăvești o să putem deservi zona de Nord, Aviației, Floreasca, din sectoarele 1 și 2”, mai spune el.
Lucrări cu o importanță majoră pentru viitoarea funcționare a sistemului termic
Unul dintre cele mai importante proiecte are loc la terminalul Releului, unde sunt amplasate vanele de legătură între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, sau conexiunile dintre conductele de alimentare dintre CTE Sud și CTE Progresu. Aceste lucrări sunt esențiale pentru funcționarea viitoare a sistemului de încălzire urbană.
„În următoarele zile, vor fi refăcute toate armăturile și conductele din interiorul căminului. Este unul dintre cele mai mari cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafață de 180 de metri pătrați și în cazul său, expertiza a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistență cauzate în mare parte de lipsa investițiilor.
Astfel, vor fi remediate: zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată; zone în care armătura longitudinală din grinzi, este afectată de rugină, astfel încât, armătura și-a redus diametrul la mai puțin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată); zone în care armătura transversală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât armătura și-a redus diametrul cu circa 5 mm”, potrivit Termoenergetica.