După ce a publicat pe facebook un protocol secret între SRI și Parchetul General, cu rolul de a lovi în Eduard Hellvig, acum Vâlcov a luat la țintă un protestatar #rezist. Acesta nu ocupă o funcție publică, nu face parte din niciun partid și este un simplu cetățean, care-și exprimă opiniile mai mult sau mai puțin controversate cam la toate protestele care au loc în Piața Victoriei. 

Irelevant pentru mulți, se pare că protestatarul în cauză este  foarte important pentru Darius Vâlcov, care a făcut un gest absolut șocant, pedepsit în orice altă țară europeană: a publicat fișa MEDICALĂ personală a acestuia.  Ca diagnostic clinic este trecut "tulburare polimorfă de personalitate", ceea ce face ca lucrurile să fie și mai grave întrucât astfel de date sunt CONFIDENȚIALE.

Conform Legii 487/2002 (legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice) "nerespectarea de catre profesionistii in domeniul sanatatii mintale a confidentialitatii datelor despre persoana cu tulburari psihice, a principiilor si a procedurilor referitoare la obtinerea consimtamantului, a instituirii si a mentinerii tratamentului, a procedurilor de internare nevoluntara a pacientului, precum si a drepturilor pacientului internat atrage, dupa caz, raspunderea disciplinara, contraventionala sau penala, conform prevederilor legale".

Potrivit Legii Drepturilor Pacientului nr.46/2003, Capitolul IV, Art. 21,  toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia. Potrivit Codului Penal, art. 196 C. pen Divulgarea secretului profesional (s.n.). Divulgarea, fara drept (fara consimtamântul pacientului, n.n.), a unor date (starea sanatatii, boala de care sufera o persoana, etc., n.n.) de catre aceluia caruia i-au fost încredintate (medic, asistenta, etc., n.n.) sau de care a luat cunostinta în virtutea profesiei ori functiei daca fapta este de natura a aduce prejudicii (materiale sau morale, n.n.) unei persoane se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.