Motivul? Astăzi se dau rezultatele pe luna august privind noile locuri de muncă. Conform raportului guvernamentalamericane, asistăm la o situație fără precedent: august este luna în care piața muncii nu a crescut deloc. 
UPDATE 16.33 Dow Jones Industrial Average a deschis într-o scădere de 1,15%, în timp ce NASDAQ avea la deschiderea sesiunii o scădere de 1,75%. Indicele S&P 500 a deschis cu o scădere de 1,55%.
Aceasta ar fi cea mai grea situație înregistrată din luna septembrie 2010 până acum, când piața muncii înregistrarse scădere.
Economiștii consideră că datele guvernamentale despre piața muncii justifică temerile privind o nouă recesiune în America.
Analistul financiar și economic Nouriel Roubini a declarat chiar în această dimineață că riscurile unei noi recesiuni mondiale se conturează tot mai mult.
UPDATE: La ora 16:01, DAX și CAC 40 aveau scăderi de 3,25%, în timp ce bursa de la Londra prezenta o scădere de 2,26%.

Cifrele sunt suprinzătoare în condiţiile în care analiştii mizau pe un sold pozitiv de 70.000 de noi locuri de muncă.

Potrivit noilor cifre revizuite, economia americană a creat doar 85.000 de noi locuri de muncă în luna iulie şi doar 20.000 de noi locuri de muncă în luna iunie.

Tehnic vorbind, numărul de locuri de muncă pierdute de prima economie mondială a fost perfect compensat de locurile de muncă create în luna august. Cifrele sunt suprinzătoare în condiţiile în care analiştii mizau pe un sold pozitiv de 70.000 de noi locuri de muncă.
Trebuie să creeze 125.000 de joburi pe lună

Angajatorii privaţi au adăugat 17.000 de noi locuri de muncă în luna august, după o creştere de 156.000 în luna iulie. În schimb, numărul locurilor de muncă în sectorul guvernamental a scăzut cu 17.000, luna august fiind a 10-a lună de contracţie consecutivă.

Economia americană trebuie să creeze 125.000 de locuri de muncă în fiecare lună pentru a face faţă creşterii populaţiei şi un număr dublu de locuri de muncă sunt necesare pentru ca rata şomajului să scadă.

La doi ani după ce recesiunea s-a încheiat în mod oficial, economia şi piaţa muncii din SUA se află la un nivel deosebit de slab. Cu excepţia a două luni, rata şomajului a rămas deasupra pragului de 9% în fiecare lună de după iunie 2009, data la care în mod oficial recesiunea s-a încheiat.