”Da, chiar m-am referit la această posibilitate, ca anumiți colegi de-ai mei să candideze în alegerile care vin, tocmai pentru că oamenii ne blochează mediatic acolo unde vrem noi să acționăm, noi vrem să acționăm în slujba cetățeanului, într-o interacțiune cu politicul, numai că politicul nu mai acceptă această interacțiune, nu dorește să răspundă în fața telespectatorilor și a cetățenilor României referitor la faptele pe care le comit politicienii pe durata mandatului: în campaniile electorale mituiesc presă care se lasă mituită, presa locală a fost distrusă de fapt, și mai trec o campanie tot în detrimentul cetățenilor. Acest partid pe care dacă ar fi să-l numim „Realitatea”, nu ar fi votat doar de către fanii noștri care ar fi câteva milioane numai aici, dar și în diaspora, ci ar fi votat, și candidații săi ar fi votați, de către toți cei care își doresc libertate de exprimare și își doresc nu numai să se mimeze democrația, ci și să existe un exercițiu democratic în care, repet, politicienii răspund la apelul cetățenilor care fac acest apel prin intermediul mass-media”, a declarat Cozmin Gușă, pentru Ziua News.

Acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA sunt Cozmin Guşă şi Măricel Păcuraru. 

Gușă a mai fost implicat în politică. În 2005, alături de Lavinia Șandru, el a pus bazele Partidului Inițiativa Națională. În decembrie 2011, PIN a încheiat un protocol de fuziune prin absorbție cu UNPR.

Maricel Păcuraru a fost condamnat, în 2014, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei. Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Scandalul insolvenței televiziunii Realitatea TV a fost ținut mulți ani sub preș. În 2015, ANAF a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presupuse ilegalități și nereguli în dosarul de insolvență al Realitatea Media. Reprezentanții Fiscului susțineau atunci că televiziunea „este lăsată să-și continue activitatea, acumuland datorii noi (…)”, iar șansele creditorilor de a-și recupera măcar parțial creanțele „sunt deja compromise”. Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a apreciat la acea vreme că „nu au fost constatate indicii” referitoare la abateri disciplinare sau deontologice în cazul judecătoarei Mariana Moncea, care a judecat cazul.

 

Situația datoriilor la stat ale Realității Media, potrivit paginademedia.ro:

Deţinătoarea lRealitatea TV și Realitatea FM înregistra la 30 iunie 2017 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de aproape 24 milioane de euro (109,4 milioane de lei), sumă defalcată astfel:

•    Bugetul de stat = 9,4 milioane de euro (43,4 milioane de lei)
•    Bugetul asigurărilor sociale de stat = 10,1 milioane de euro (46,6 milioane lei)
•    Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 430.000 de euro (două milioane de lei)
•    Bugetul asigurărilor de sănătate = 3,8 milioane euro (17,3 milioane lei)