Piaţa auto va scădea în 2010 sub nivelul din acest an, dacă programul „Rabla” nu va funcţiona, a declarat directorul comercial al Renault şi Dacia în România, Fabrice Cambolove. Piaţa auto a ajuns în acest an la un nivel de puţin peste 100.000 de unităţi în prezent, cu 56% mai puţin decât în aceeaşi perioadă din 2008, conform statisticilor APIA.

„Avem nevoie absolută de Programul de Înnoire a parcului Auto anul viitor pentru a menţine nivelul pieţei de anul acesta, care e în scădere cu mai bine de 55% faţă de anul trecut”, a spus reprezentantul Renault. Acesta a menţionat că 15% din achiziţiile de maşini noi realizate prin programul „Rabla” în acest an au fost plătite în sistem leasing.

Fluence, speranţa Renault pe piaţa românească

Pe de altă parte, reprezentantul companiei franceze a precizat că Renault se va concentra pe patru modele strategice în România: Clio, Megane, Fluence şi Simbol. Dintre acestea, modelul Fluence, lansat joi în România, va reprezenta circa 20-30% din volumul total al vânzărilor de maşini noi ale Renault pe piaţa locală.

„Fluence va fi unul din cele mai importante modele din gama Renault. […] Sperăm să ne poziţionăm în top 3 pe acest segment al comopactelor, adica să atingem 10% din segment cu Fluence”, e explicat Cambolive.

Noi lansări în gamă

Renault va lansa în acest an şi restul modelelor din familia Megane, adică noul Scenic, varianta break a modelului Megane, iar anul viitor va fi adus în ţară noul Megane Cabriolet şi varianta sport a modelului, la sfârşitul primului semestru, potrivit directorului de marketing al Renault, Rafael Treguet.

Mai mult, Fabrice Cambolive a spus că pentru anul viitor, Renault pregăteşte o lansare importantă pe segmentul vehiculelor comerciale uşoare, însă nu a putut oferi mai multe detalii pe această temă.

Nu în ultimul rând Renault a anunţat lansarea primului model de serie electric, Fluence ZE, programată pentru anul 2011, în mai puţin de 18 luni faţă de momentul actual.