Grecia ar putea cere ajutorul Fondului Monetar Internaţional (FMI) în luna aprilie, deoarece autorităţile sunt tot mai pesimiste în privinţa sprijinului aşteptat de la Uniunea Europeană, a declarat joi o sursă oficială elenă, citată de agenţia Dow Jones.

Potrivit sursei citate, guvernul de la Atena nu are speranţe prea ridicate să obţină ajutor de la partenerii din UE la summit-ul de săptămâna viitoare.

„Încă dorim o soluţie cu Uniunea Europeană, dar perspectivele nu arată prea bine. Dacă nu obţinem sprijin clar la summit-ul UE din 25 martie, va trebui să decidem ce facem în continuare. Sunt mai multe scenarii pe masă, dar cel mai proeminent este FMI”, a declarat oficialul elen.

El a adăugat că neînţelegerile cu Germania în privinţa crizei financiar-fiscale în care se află Grecia sunt tot mai accentuate.

Moneda euro era deja în scădere în raport cu dolarul şi şi-a accentuat declinul în urma apariţiei informaţiilor.

„Guvernul este din ce în ce mai convins că FMI va fi singura soluţie”, potrivit sursei citate de Dow Jones, care a menţionat că perioada în care se va cere sprijinul Fondului nu va fi decisă decât după summit-ul UE.

Oficialul a mai spus că weekendul prelungit din 2-4 aprilie, când pieţele vor fi închise, ar fi o perioadă propice „pentru ca ştirea să fie absorbită”, referindu-se la un eventual anunţ în acest interval că guvernul va apela la sprijinul FMI.

Bursele asiatice au închis în scădere după publicarea informaţiilor, deşi evoluţia de peste noapte a fost pozitivă în linie cu creşterile de la New York, iar indicii futures de pe pieţele din Europa anunţau scăderi ale principalilor indici de pe continent.

SURSA: Mediafax