“Vizăm extinderea programului pentru sistemul alternativ de tranzacționare (ATS) de pe BVB, astfel încât să acoperim sesiunea de pe piața americană. Și asta pentru că vrem să aduce pe BVB mai multe acțiuni ale unor companii americane, printre care și Faceebook, atunci când se va lista, simultan pe Wall Street și pe BVB”, a declarat azi la Sinaia Stere Farmache, la seminarul EU-Cofile, organizat de Alpha Bank, împreună cu BNR și Cu Asociația Română a Băncilor (ARB).
Potrivit lui Farmache, Depozitarul Central de la București este pregătit să realizeze foarte repede interconectarea cu instituția similară din SUA, înaintea listării Facebook, preconizată pentru aprilie 2012.
Unul din intermediarii care ar putea realiza listarea Facebook pe piața de la București este Tradeville (fosta Vanguard).
Totodată, Farmache recunoaște că participarea investitorilor din România la oferta publică primară (IPO) de vânzare de acțiuni Facebook indirect prin piața de la București ar fi de dorit, putând atrage o vizibilitate și un interes crescute pentru BVB.
În plus, președintele BVB spune că anul viitor investitorii locali ar putea tranzacționa la București mai multe companii străine de calibru, printre care Pirelli, OTP, MOL, Deutsche Telekom, ArcelorMittal etc.