"Ce se întâmplă acum în Grecia este un fascism financiar", spune Shakespeare, care arată că în opinia sa Grecia a fost ocupată, colonizată și sacrificată.
Tot despre o colonie vorbea și publicația economică Financial Times la începutul acestei săptămâni.

Strategia Germaniei pentru Grecia pare să vrea să le facă viaţa grecilor atât de insuportabilă încât aceştia să ceară ei înşişi să iasă din zona euro, o strategie de suicid asistat în "prima colonie a zonei euro", scria editorialistul Wolfgang Munchau.
Ne aflăm într-un punct în care succesul nu mai este compatibil cu democraţia. Guvernul german vrea să împiedice o alegere democratică "greşită". Similară este şi sugestia de a lăsa alegerile să se desfăşoare, dar să existe o largă coaliţie politică indiferent de rezultat. Zona euro vrea să impună guvernul pe care îl doreşte în Grecia – prima colonie a zonei euro", scria Munchau.
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/YnccQngx_AQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Grecii, sfătuiți să-i boicoteze pe "călăi"
O organizaţie a consumatorilor din Grecia a lansat o campanie pentru boicotarea produselor şi serviciilor germane şi olandeze, chiar şi în cazul în care acestea ar fi produse pe teritoriul grec.

Campania Institutului Consumatorilor (INKA), desfăşurată sub sloganul ‘nici măcar o drahmă (vechea monedă elenă) pentru călăii noştri’, a fost preluată imediat de bloguri naţionaliste.

‘Este mincinoasă afirmaţia că Grecia obţine împrumuturi pentru a plăti salarii şi pensii’, denunţă INKA în apelul său la boicot. În contextul presiunii exercitate de Berlin asupra Atenei pentru a practica o severă austeritate în schimbul acordării împrumutului, institutul compară Germania actuală cu aceea a lui Hitler.