Până când nu se identifică un înlocuitor al țițeiului pentru a produce lucruri necesare pentru societate, lumea nu se poate lipsi de țițeiul care stă la baza societății noastre materialiste. Este concluzia lui Ronald Stein într-un editorial publicat de Eurasiareview.

Fără țiței nu ar exista nimic care necesită electricitate

Indiferent de vreme, rețeaua electrică poate furniza energie electrică continuă și neîntreruptă, susținând computerele din  spitale, aeroporturi, birouri, producție, site-uri militare și telemetrie. Toate au nevoie de o alimentare continuă neîntreruptă de energie electrică.

Cu toate acestea, factorii de decizie politică din SUA continuă să subvenționeze turbinele eoliene și panourile solare (din banii contribuabililor) pentru generarea de energie, care, de cele mai multe ori, nu funcționează.

Este amuzant că 23 de state au adoptat obiective de a trece la ELECTRICITATE 100% curată până în 2050.

Dintre cele șase metode de generare a energiei electrice, eolianele și  energia solară nu pot concura cu cărbunele sau gazul natural, nici cu energia nucleară.

Elefantul din cameră despre care nimeni nu vorbește

Vântul și soarele generează ocazional electricitate.

Hidro, nucleara, cărbunele și gazele naturale generează electricitate continuă neîntreruptă.

Elefantul din cameră despre care niciun factor politic nu vrea să vorbească este că:

Nici turbinele eoliene, nici panourile solare nu pot înlocui lanțul de aprovizionare al produselor din țiței care stau la baza societății materialiste cerute de cele 8 miliarde de oameni de pe această planetă.

Electricitatea ocazională generată din vânt și soare NU POATE suporta computere pentru spitale, aeroporturi, birouri, fabrici, instalații militare și telemetrie, care necesită o alimentare continuă neîntreruptă de energie electrică.

Interesant este că toate componentele turbinelor eoliene și panourilor solare se bazează și pe produse fabricate din combustibili fosili. Astfel, într-o societate fără combustibili fosili, ne vom teleporta înapoi în anii 1800, când nu exista electricitate.

Privind sarcastic sau mai realist, acestea sunt doar câteva efecte bumerang ale unei societăți fără țiței:

Fără petrol, va exista o pierdere semnificativă, de miliarde de vieți

Fără petrol, va exista o pierdere semnificativă, de miliarde de vieți, de pe această planetă din cauza foametei, a bolilor și a deceselor legate de vreme din cauza penuriei de alimente, medicamente și alte produse, precum și o reducere a infrastructurilor de transport, toate bazate pe componentele din combustibili fosili!

Fără petrol, se va reduce numărul celor fără adăpost, deoarece toate corturile și sacii de dormit folosiți de ei sunt fabricate din combustibili fosili! Cei fără adăpost vor trebui să trăiască ca oamenii cavernelor, într-o societate nematerialistă, ca cea de dinainte de anul 1800.

Fără petrol, am reduce drastic obligațiile de pensii asociate celor care se pensionează anticipat sau încep să colecteze asigurări sociale. Vom contribui la pensii până la 80 de ani, deoarece puțini oameni ar trăi peste 40 de ani!

Fără petrol, ar fi nevoie de un număr mai mic de școli și facultăți pentru că nu va mai fi nevoie de medici pentru spitale sau de ingineri pentru dezvoltarea infrastructurii, care se bazează pe componentele fabricate din combustibili fosili!

petrol
SURSA FOTO: Dreamstime

Adepții zero net să nu uite câteva lucruri esențiale

Cei care urmăresc emisii nete zero, să nu uite că vântul și soarele fac lucruri complet diferite, în comparație cu țițeiul:

– Turbinele eoliene și panourile solare nu funcționează de cele mai multe ori, deoarece generează doar electricitate ocazională și mai ales nu produc NIMIC pentru societate, deoarece sursele regenerabile nu pot produce anvelope, sisteme de izolație sau combustibili pentru aeronave comerciale și militare, nave comerciale și programul spațial.

– Vântul și soarele nu pot face niciunul dintre cele peste 6.000 de produse din lumea noastră materialistă.

– Țițeiul nu este, practic, niciodată, folosit pentru a genera electricitate, dar atunci când este fabricat în petrochimie, este baza produselor din societatea materialistă, care nu existau înainte de 1800.

– Am devenit o societate foarte materialistă în ultimii 200 de ani, iar populația planetei a crescut datorită tuturor produselor și a diferiților combustibili pentru avioane, nave, camioane, mașini, armată și programul spațial

Dacă guvernele lumii vor să elibereze pământul de utilizarea țițeiului, sursa care poate produce frigidere, anvelope, asfalt, aparate cu raze X, iPhone-uri, aparate de aer condiționat și celelalte 6.000 de produse, să nu uite că eolienele și energia solară nu le pot fabrica.

Una dintre cele mai distructive evoluții din istoria omenirii

Utilizarea petrolului brut este esențială pentru dezvoltarea umană în viitorul apropiat. Urmărirea „zero net” până în 2050, fără a identifica mai întâi înlocuirea țițeiului pentru a susține lanțul de aprovizionare a produselor cerute de cei din țările dezvoltate, ar fi una dintre cele mai distructive evoluții din istoria omenirii.

Fără țiței nu ar exista nimic care are nevoie de electricitate! Tot ceea ce necesită electricitate pentru a funcționa este fabricat cu produse petrochimice fabricate din țiței, de la computere, iPhone-uri și până la instrumente medicale.

Până când nu se identifică un înlocuitor al țițeiului pentru a produce produse pentru societate, lumea nu se poate lipsi de țițeiul care stă la baza societății noastre materialiste.

La recenta reuniune la nivel înalt pentru climă de la Dubai, care a adunat peste 70.000 de persoane din întreaga lume care se bucură de un stil de viață materialist, președintele Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice COP28, Sultan Al Jaber, a declarat că o eliminare treptată a combustibililor fosili nu ar permite dezvoltarea durabilă „decât dacă vrem să ducem lumea înapoi în peșteri”, adică înapoi la anii 1800!