„Dacă majoritatea celor aproximativ 90 de milioane de americani care nu s-au vaccinat, o vor face până în iarna viitoare, vom avea un control bun până în primăvară”, a spus Fauci, intervievat în direct de CNN.

Anunțul lui Fauci

Fauci a corectat o declarație anterioară lansată într-un alt interviu, în care a prezis că situația va fi sub control abia din „toamna anului 2022”. „Îmi cer scuze, declarația a fost incorectă”, a spus Fauci în direct. Fauci a recomandat, de asemenea, ca persoanele care au avut COVID-19 și sunt vindecate, să se vaccineze la rândul lor.

„Vaccinarea le va oferi o protecție enormă”, a spus virusologul, care a adăugat: „Varianta Delta are o capacitate extraordinară de a trece de la persoană la persoană. Prin urmare, depinde de noi. Dacă continuăm să întârziem, fără a vaccina persoanele care ar trebui vaccinate”, pandemia de COVID-19 „ar putea persista, ducând la dezvoltarea unei alte variante, care ar putea complica lucrurile”.

Fauci consideră că nu este posibil să se stabilească un procent de persoane vaccinate suficient pentru a evita reluarea infecțiilor: „Ar putea fi 99% sau 85%, nu știm”, după care a adăugat că „trebuie să vaccinăm cât de mulți oameni posibil, acesta este singurul număr dorit”.