Faur Bucureşti (FAU), companie specializată în construcţia şi repararea materialului rulant, a livrat companiei franceze Latecoir dispozitive care vor echipa linii de montaj pentru A380, ultimul tip de avion de mare capacitate Airbus.

Firma franceză Latecoir este specializată în proiectarea şi asistenţa tehnică pentru realizarea unor dispozitive de precizie, utilizate la montarea aripilor avioanelor Airbus.

„De curând a ieşit pe porţile Faur ultimul set dintr-o primă comandă de cinci astfel de dispozitive care vor echipa liniile de montaj pentru A380”, se arată într-un comunicat al companiei, remis, miercuri, Bursei.

Compania precizează că aşteaptă rezultatul probelor, iar următoarea comandă ar urma să fie finalizată în toamna acestui an.

Faur este controlată de fraţii Cristescu, care deţin direct şi indirect 97,45% din capital, iar din acţionariat mai face parte Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, cu o participaţie de 1,77%.

Proprietarii companiei vor să transfere acţiunile Faur de la categoria nelistate la cota Bursei de Valori Bucureşti (BVB)

Cel mai recent transfer cu acţiunile companiei s-a înregistrat luni, când titlurile au închis şedinţa în stagnare la 5 lei pe unitate. La această cotaţie, capitalizarea Faur se ridică la 108,36 milioane lei.

SURSA: Mediafax