Biroul Federal de Investigatii (F.B.I.) anunta ca a reusit, in colaborare cu politia chineza, sa confiste marfa contrafacuta in valoare de 500 de milioane de dolari. Este vorba de produse software copiate de la nume celebre, precum Microsoft si Symantec. Politia chineza a arestat 25 de traficanti de marfa piratata si subliniaza ca astfel operatiuni vor continua, pentru a decapita retelele de traficanti.

Operatiunea, denumita "Summer Solstice" debutase in 2005 si reprezinta cea mai importanta captura de produse software piratate din istoria FBI. La randul lor, americanii s-au aratat foarte multumiti de modul in care au colaborat cu colegii lor din China.

CD-urile contrafacute erau imprimate in Shanghai si Shenzhen, potrivit politiei chineze.

Soft-urile tiparite includeau Windows Vista, Office 2007, Office 2003, Windows XP si Windows Server si erau chiar in mai multe versiuni, respectiv engleza, germana, italiana, chineza, coreeana, spaniola, olandeza si chiar croata, semn ca piata de produse contrafacute este foarte bine dezvoltata. De asemenea, printre CD-uri se aflau cele mai recente produse Symantec, software antivirus.

Sursa: USA Today