Biroul Federal de Investigatii – FBI, va dubla numarul agentilor care se ocupa de investigarea unor posibile fraude bancare ce au determinat actuala criza financiara.

Aceasta operatiune reprezinta, potrivit presei de la Washington, cea mai mare desfasurare de forte a FBI  dupa atentatele de la 11 Septembrie.

La sfarsitul lunii trecute, FBI a lansat o ancheta ce vizeaza activitatile din cadrul grupurilor financiare Fannie Mae, Freddie Mac, Lehman Brothers si AIG.

Sunt vizati, de asemenea, si boss-ii companiilor mentionate, acestia fiind banuiti ca au comis o serie de fraude care au determinat actuala stare de lucruri.

In afara celor patru companii mentionate, FBI investigheaza alte cateva zeci fapt care a impus suplimentarea numarul de agenti care se ocupa de aceasta actiune practic fara precedent ca amploare si care vizeaza sistemul financiar american.

In urma cu cateva luni, Biroul Federal de Investigatii a deschis, de asemenea, o ancheta ce vizeaza una dintre cele mai mari companii de credite ipotecare din Statele Unite, respectiv Countrywide Financial, motivul fiind „posibile fraude bursiere”.

Compania este suspectata ca a furnizat Comisiei americane pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) informatii incorecte privind situatia sa financiara si nivelul de risc al imprumuturilor acordate.