Potrivit unui comunicat al companiei, noul birou din Bucureşti este situat în nordul capitalei, la Otopeni, în apropierea Aeroportului Internaţional Henri Coandă.
"România este un puternic centru logistic şi clienţii noştri vor avea acum acces direct la un personal local cu experienţă şi expertiză în domeniu. Prin noul nostru birou din Bucureşti vom oferi soluţii flexibile şi fiabile pentru lanţul logistic, soluţii construite şi adaptate la nevoile unice ale clienţilor noştri din România", a declarat Florina Paraschivescu, director FedEx Trade Networks pentru România.

Expedierea de mărfuri şi industria de logistică joacă un rol economic important în România, reprezentând 10% din PIB.

FedEx Trade Networks și-a extins în mod susţinut reţeaua sa mondială în ultimii patru ani. Începând cu anul 2008, compania a deschis 41 de birouri în afara SUA şi Canada şi continuă să crească. Biroul din Bucureşti este primul sediu FedEx Trade Networks din România.

Luna trecută, compania a anunţat că oferă acum clienţilor trei soluţii distincte de transport maritim prin intermediul noului său portofoliu de opţiuni pentru transportul maritim. Acestea oferă posibilitatea clienţilor de a alege şi implementa serviciul de transport maritim de marfă care răspunde cel mai bine nevoilor specifice lanţului lor logistic – flexibilitatea produsului sau un serviciu de distribuţie rapidă pe piaţă.

Compania oferă si alte soluţii multimodale, precum cele de brokeraj vamal, gestiunea bonurilor de comandă prin serviciul Global Order Logistics, transport rutier de marfă, depozitare şi distribuţie.

Cele mai recente centre operaţionale din Bucureşti, München şi Chengdu se alătură unei reţele mondiale de birouri deţinute de compania FedEx Trade Networks.

FedEx Trade Networks şi companiile sale au peste 100 de ani de experienţă în comerţul internaţional. Cu o cifră de afaceri anuală de 38 miliarde de dolari, compania oferă aplicaţii comerciale integrate prin intermediul companiilor care operează şi colaborează sub brandul FedEx.